Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να πληρωθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το 9% από το υπόλοιπο 20% των αποζημιώσεων του 2016, μετά την έγκριση της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ για το εν λόγω έτος.

Το υπόλοιπο 11% εκτιμάται από τον οργανισμό ότι θα πιστωθεί στους αγρότες από τέλος Οκτωβρίου ως τέλος Νοεμβρίου.

Σημειωτέον ότι η καθυστέρηση, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ οφείλεται στην αναμονή για την απόφαση αναθεώρησης του προϋπολογισμού του 2016.«Στόχος του ΕΛΓΑ είναι να δοθεί το 20% από τις αποζημιώσεις του 2016 μέσα στον Οκτώβριο. Αν η απόφαση για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του έτους έρθει εγκαίρως, τότε τα χρήματα θα δοθούν εφάπαξ, ενώ αν καθυστερήσεις θα προχωρήσουμε αναγκαστικά σε δύο δόσεις», έλεγε λίγες μέρες νωρίτερα ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 25 με 27 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι πληρωμές, οι οποίες ωστόσο εκτός από τα υπόλοιπα του 2016 περιλαμβάνουν και αποζημιώσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Επιπλέον, στον προγραμματισμό του ΕΛΓΑ είναι πριν τα Χριστούγεννα να πληρωθούν και περίπου 15 εκατ. ευρώ πανελλαδικά για αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2017.