Το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει πως ο σημαιοφόρος δε θα ορίζεται βάσει βαθμολογίας αλλά θα προκύπτει από κλήρωση, βρήκε ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας αρνητική.

Ανάμεσά τους και ένα αριστούχος μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μελίκης, που με δυσαρέσκεια πληροφορήθηκε από τους γονείς του πως, παρά τους κόπους του για την αριστεία, δεν θα είναι αυτός που θα σηκώσει τη σημαία.

Ο μαθητής αποφάσισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του αυτή, μέσα από μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, που του ζητάει να αποσύρει το άρθρο και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αγωνιστούν για να κρατήσουν τη σημαία. Την επιστολή μας κοινοποίησαν οι γονείς του μαθητή, που με αυτό τον τρόπο θέλησαν να στηρίξουν στον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε.

Διαβάστε την επιστολή:

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Το όνομα μου είναι Κωνσταντίνος Ντόβας και είμαι μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μελίκης Ημαθίας. Σας γράφω, διότι το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ψηφίσατε πρόσφατα στην Βουλή των Ελλήνων, μου στερεί την ΤΙΜΗ, την ΧΑΡΑ, και την ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ να κρατήσω την Ελληνική Σημαία, στις παρελάσεις που θα γίνουν.

Αποφοίτησα από την Ε΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελίκης με βαθμό ΔΕΚΑ (10) ΆΡΙΣΤΑ. Πριν ψηφίσετε το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα (του οποίου τον αριθμό δεν γνωρίζω και δεν χρειάζεται), ήμουν πολύ χαρούμενος, διότι θα είχα την τιμή να σηκώσω την Ελληνική Σημαία ως Σημαιοφόρος του Σχολείου μου. Πληροφορήθηκα από τους γονείς μου, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, διότι εσείς αποφασίσατε να σταματήσετε να επιβραβεύεται τον άριστο μαθητή που κόπιασε για να κερδίσει αυτόν τον «τίτλο».

Στην Ιστορία που έχω διδαχθεί μέχρι σήμερα, έμαθα ότι την Ελληνική Σημαία την κρατούσε πάντα ένας αρχηγός, ένα πρωτοπαλίκαρο, ένας ήρωας κι όχι κάποιος ο οποίος προέκυπτε από μια κλήρωση.

Φυσικά, όλοι έχουμε το δικαίωμα να κρατήσουμε την Σημαία της χώρας μας, πόσο μάλλον, εκείνος που κοπιάζει γι αυτό.
Σας παρακαλώ πολύ να αποσύρεται το άρθρο του παραπάνω Διατάγματος και να δώσετε το δικαίωμα σε εμάς τα παιδιά να αγωνιστούμε για να γίνουμε οι Σημαιοφόροι της χώρας μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.»

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ντόβας