Στο πλαίσιο του προγράμματος Δακοκτονίας ξεκίνησε στη Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά, ο Ψεκασμός των ελαιοδέντρων από τις 11 Οκτωβρίου 2017 και διάρκεια ψεκασμού 7 ημέρες.
Όπως ενημέρωσε η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕΧ, ο ψεκασμός θα γίνει με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού και με το φάρμακο BISCAYA (δραστική ουσία THIACLOPRID 24%) και ζητεί από τους ελαιοπαραγωγούς να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος (προσωπικό δακοκτονίας) καθ΄ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Επιβάλλεται να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Καλούνται επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους προκειμένου να ψεκάσει.
Η συγκομιδή της ελιάς μπορεί να γίνει 14 ημέρες μετά την επέμβαση με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο. Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν επιθυμούν να γίνει ψεκασμός στα κτήματα τους να ενημερώσουν άμεσα τον αρχιεργάτη του ψεκασμού προκειμένου να μην γίνει καμία επέμβαση στα κτήματα τους.
Για οποια πληροφορια η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής καλει τους ενδιαφερομενους να καλουν στα τηλεφωνα της υπηρεσιας…
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής 2371351282 / 2377022381 / 2371351267 – Αθ. Κούτος – Κοκόνα Άννα – Στραβαρίδου Στ.