Κλιμάκιο από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής με συντονιστές την  Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κασσάνδρας, κ. Μαρία Παπαδημητρίου και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρηση Κασσάνδρας Κ.Ε.ΔΗ.Κ. κ. Χάρη Κουκουβίνο, επισκέφθηκαν  την Κύπρο και ειδικότερα την τουριστική Λεμεσό,  ως έναν από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς της εκστρατείας  για την προώθηση του τουριστικού και γαστρονομικού προϊόντος της πρώτης χερσονήσου της Χαλκιδικής.

 

Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες, η αντιπροσωπεία των τοπικών Αρχών της Κασσάνδρας βρέθηκε στη Λεμεσό, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικούς πράκτορες, ενώ το περασμένο Σάββατο παραχώρησε γεύμα γνωριμίας,  παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, του Αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δημάρχου Μέσα Γειτονιάς Δώρου Αντωνίου και του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου και Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λεμεσού, Λευτέρη Περικλή και της Μαρίας Στυλιανού Μιχαηλίδου Διευθ/ας. Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού..

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ομορφιές που προσφέρει η Χαλκιδική και η χερσόνησος της Κασσάνδρας, ως τουριστικός προορισμός, αλλά και να γευτούν το παραδοσιακό Κασσανδρινό κατσικάκι και το παγωτό Κασσάνδρας που δημιούργησε και προωθεί ο Δήμος Κασσάνδρας, αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος με αγουρέλαιο Χαλκιδικής.

“Είναι μια χαρούμενη μέρα για εμάς εδώ που βρεθήκαμε στη Λεμεσό και την πανέμορφη Κύπρο, καθώς, ως Δήμος Κασσάνδρας, έχουμε μπει σε μια διαδικασία εδώ και τρία χρόνια να προβάλουμε τουριστικά την περιοχή μας, επισκεπτόμενοι διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις,” δήλωσε  η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου.

Στόχος μας, είπε, “είναι να προβάλουμε τη γαστρονομία μας, τις περιοχές μας, μέσα από τα βίντεο μας, την ιστοσελίδα μας, τα έντυπα μας και φυσικά μέσα από την ανθρώπινη επαφή που πάντα ένας παράγοντας πολύ σημαντικός”.

Η Κασσάνδρα προσκαλεί και  προκαλεί τουρίστες και επισκέπτες, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και “σε αυτό το πλαίσιο επισκεφθήκαμε και τη Λεμεσό, είμαστε εντυπωσιασμένοι από το τοπίο και τη φιλοξενία των κατοίκων”, συμπλήρωσε η κ.Παπαδημητρίου.

Η επιλογή της Λεμεσού δεν ήταν τυχαία, όπως μας ανέφερε, καθώς “είναι μια πόλη πολύ αναπτυγμένη τουριστικά, υψηλών αξιώσεων και μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής, με ένα μωσαϊκό πληθυσμών”.

Θέλουμε, συνέχισε, να απευθυνθούμε σε όλους εκείνους που μπορούν να εκτιμήσουν την Κασσάνδρα, έναν τουριστικό προορισμό υψηλών αξιώσεων με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη από τη δεκαετία του 60′, που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες διακοπές.

“Η Κασσάνδρα στην Ευρώπη και τον Κόσμο… η Δράση που ξεκίνησε από πέρσι για την προώθηση του τουριστικού και γαστρονομικού προϊόντος της πρώτης χερσονήσου της Χαλκιδικής συνεχίζεται στην Κύπρο για δεύτερη χρονιά…” δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ κ. Χαρης Κουκουβίνος στην Σουζανα Καζακα, τονίζοντας “τον συμβολισμό της κίνησης της επιλογής για το κλείσιμο της σεζόν αλλά και την έναρξη της νέας Τουριστικής περιόδου… εδώ από την Κύπρο το άκρο της Ευρώπης στην Ανατολή και από τη Λεμεσό μια πρότυπη πόλη στον Τουρισμό και την Φιλοξενία…”

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικολαΐδης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Κασσάνδρας και εξέφρασε τη χαρά του γιατί “μια εξαιρετική επιθετική δράση της Κασσάνδρας στην Πολυπολιτισμική  Λεμεσό που μας προκαλεί και μας προσκαλεί να επισκεφθούμε και να γευτούμε  τις ομορφιές και τις νοστιμιές του τόπου “.

“Ελπίζω, μέσα από αυτές τις επαφές να ενημερωθούν και για τη Λεμεσό, να πάμε κι εμείς στην Κασσάνδρα, να έρθουν και από την Κασσάνδρα στη Λεμεσό”, είπε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε πως “είναι, παράλληλα, μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς σκέφτονται και οι ίδιοι τις υποδομές και τις υπηρεσίες προσέλκυσης τουρισμού”…

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού κ. Δώρος Αντωνίου ενθουσιασμένος με την Κασσάνδρα δήλωσε ότι ήδη έχει επισκεφθεί την Κασσάνδρα Τρεις   φορές ως τουρίστας και εξέφρασε την χαρά του που τώρα οι δυο τόποι Κασσάνδρα και Λεμεσός μπορούν να συνεργαστούν σε επίπεδο τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο για το καλό των τόπων και των ανθρώπων…

Ο  Πρόεδρος  Ένωσης  Κοινοτήτων Λεμεσού κ.Λευτερης Περικλής δεν έκρυψε την χαρά του για τον ερχομό της Κασσάνδρας στην Κύπρο και την πόλη  της Λεμεσού, έκανε  λόγο για τα τεράστια οφέλη που θα έχουν οι άνθρωποι σε αριθμούς και μεγέθη, από την ενδυνάμωση των σχέσεων και τον ορισμό ως τουριστικός προορισμός των δυο Πόλεων και των ευρύτερων περιοχών…

Μια εξαιρετική κίνηση προώθησης και ανάδειξης ενός τόπου και του τουριστικού του προϊόντος  χαρακτήρισε την αποστολή του Δήμου Κασσάνδρας στην Κύπρο η Μαρίας Στυλιανού Μιχαηλίδου Διευθ/ας. Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού…με τεράστια περιθώρια συνεργασίας στον Τουρισμό και όχι μόνο, μέσα από δράσεις και ενέργειες  σε επίπεδο Ευρώπης  με Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία η Λεμεσός πρωταγωνιστεί και τα αξιοποιεί ιδιαίτερα…

 

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα» Χαλκιδική Πολιτική»