Έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, παρουσία των Δημάρχων Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου και Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των Αντιδημάρχων, Δημήτρη Ζαγγίλα, Ιωάννη Σιμώνη, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας κ. Άγγελου Τσιαρτσιαφλή και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, η τελετή έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης της τοπικής οδού Γαλάτιστας – Λιβαδίου, του Δήμου Πολυγύρου -Όρια Δήμου Πολυγύρου-, συνολικού προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πολυγύρου.


Κύριος στόχος του συγκεκριμένου έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση – αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας.


«Ένα μεγάλο έργο ξεκινά σήμερα για την Δημοτική Ενότητα Ανθεμούντα…» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφου στην «Χαλκιδική Πολιτική» και στη Σουζανα Καζακα … «ένα έργο που υλοποιείτε με πρωτοβουλία του δήμου Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης… ευχαριστώ τον Δήμαρχο Θέρμης τον Θόδωρο Παπαδόπουλο για τη συνεργασία του… το έργο αυτό το περίμενε η κοινωνία της Γαλάτιστας εδώ και 50 χρόνια…video

«Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και τους ανθρώπούς της, ξεκίνησε σήμερα…» δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος…, συγχαίροντας τον Δήμαρχο Πολυγύρου που είχε την πρωτοβουλία για την διεκδίκηση του έργου αυτού…video

«Ένα έργο που ήταν χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων και των κτηνοτρόφων της περιοχής των χωριών Γαλάτιστας, Λιβαδίου και Πετροκέρασων ξεκίνησε σήμερα…» δήλωσε στη Σουζάνα Καζακα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας κ. Άγγελος Τσιαρτσιαφλής…video

Η οδός αποτελεί κοινοτική οδό και συνδέει τον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας, με τους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων Λιβάδι του Δήμου Θέρμης και Πετροκέρασα του Δήμου Λαγκαδά και χρησιμοποιείται κυρίως από τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας και του Λιβαδίου, αλλά και από τουριστικούς επισκέπτες του ορεινού όγκου «Ομβριανού».

Σήμερα λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου οδοστρώματος, τα οχήματα διέρχονται κυρίως δια μέσω της επαρχιακής οδού Γαλάτιστας – Βασιλικά και εν συνεχεία των κοινοτικών οδών Βασιλικά – Περιστεράς και Περιστερά – Λιβάδι συνολικού μήκους 35χλμ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου και της απόστασης που χρειάζεται να καλύψει ένα όχημα για να μεταβεί από τον οικισμό της Γαλάτιστας στον οικισμό του Λιβαδίου συνολικού μήκους 12,5χλμ.

Επίσης θα εξασφαλιστεί η άμεση και ασφαλής πρόσβαση των κτηνοτρόφων και αγροτών Γαλάτιστας και Λιβαδίου στις εργασίες τους, καθώς κατά μήκος του συγκεκριμένου δρόμου, υπάρχουν πολλές μονάδες αιγοπροβάτων και αγροκτήματα, όπου μεταβαίνουν καθημερινά κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα» Χαλκιδική Πολιτική»