Η 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» ανοίγει τις πύλες της από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ.

Όλα είναι έτοιμα για την έκθεση, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου (28/10), υποδεχόμενη δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης αλλά και παραγωγούς από άλλες περιοχές, όπως Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα, Κιλκίς κ.α., οι οποίοι θα παρουσιάζουν στους χιλιάδες επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων. Λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένους καρπούς, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, ντοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, σοκολατοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα και αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν, να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιούνται δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με περισσότερους από 300 χορευτές, 50 μουσικούς, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ και άλλους συντελεστές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Η έκθεση, η είσοδος στην οποία θα είναι ελεύθερη, θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 10.30 έως και τις 21.30, ενώ τις καθημερινές θα είναι ανοικτή από τις 12.00 έως και τις 21.30.

Η έκθεση, η οποία οργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης, πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ Hellexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)