Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη του 29χρονου στην Αθήνα – Ποια τα τελευταία στοιχεία – Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα στη γιάφκα στην οδό Αλκαμένους – Φέρεται να ετοίμαζε «χτύπημα» λίγο πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας έπειτα από τη σύλληψη του 29χρονου το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι όπου συνελήφθη ο 29χρονος βρέθηκαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοδεμάτων ευρωπαϊκού και αμερικανικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως σκοπός του 29χρονου ήταν να χαλάσει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους το βασικό «μάγειρα» κατασκευαστή βομβών και τρομοφακέλων της τελευταίας διετίας. Ο ισχυρισμός τους αναδεικνύεται από το μεγάλο μέρος των ευρημάτων που είχε στην κατοχή του.

Τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη…

α) τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα.

Πρόκειται για τον ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Βάιας, που γεννήθηκε την 19-08-1988 στο Μαρούσι Αττικής.

Η σε βάρος του ποινική δίωξη αφορά στη συγκρότηση – ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας –κατοχής – κατασκευής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα και κινδύνου για άνθρωπο, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών – πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, κατά συρροή, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, τελεσθείσα, από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ 1 του Π.Κ. καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά – κατοχή).

β) τρεις πρόσφατες φωτογραφίες του (ελήφθησαν μετά τη σύλληψή του)

Πηγή: newsbomb