«Η ισχυροποίηση του ΕΟΤ αποτελεί κοινό στόχο όλων μας, της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης του ΕΟΤ και των εργαζομένων του Οργανισμού, γεγονός που έχουμε κατ’ επανάληψη συζητήσει στις συναντήσεις μας με το Σύλλογο των Εργαζομένων και δεν αμφισβητούμε το ενδιαφέρον του σε αυτήν την κατεύθυνση. Η σημερινή πολιτική ηγεσία είχε δεσμευτεί για την επαναφορά των 98 υπαλλήλων του ΕΟΤ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και για την ενδυνάμωση του Οργανισμού με ένα νέο οργανόγραμμα.

Οι δεσμεύσεις αυτές υλοποιήθηκαν στο ακέραιο». Αυτό σημειώνει σε διευκρινιστική ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους του Οργανισμού προχώρησε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, με αφορμή το νέο οργανόγραμμα του Οργανισμού υπογραμμίζοντας ότι οι υπάλληλοι του ΕΟΤ που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα επέστρεψαν στις θέσεις τους και το νέο οργανόγραμμα διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε από επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους όλων των διευθύνσεων του Οργανισμού.

Απαντώντας στους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις ο κ. Τσέγας σημειώνει ότι το νέο οργανόγραμμα προβλέπει ότι ο ΕΟΤ ενισχύεται με νέες διευθύνσεις, με νέα γραφεία ΕΟΤ εσωτερικού σε όλη την Ελλάδα και με σημαντικό αριθμό νέων οργανικών θέσεων. Ταυτόχρονα, ισχυροποιεί το ρόλο του ΕΟΤ, ως ο εθνικός φορέας της επικοινωνιακής στρατηγικής και του σχεδιασμού για την παγκόσμια προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού, και με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς. Το αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ αφορά στην επαναφορά του έργου των ελέγχων στο Οργανισμό, το οποίο προσκρούει στο γεγονός ότι η αρμοδιότητα αυτή βάσει νόμου έχει περιέλθει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού, σημειώνει ο κ. Τσέγας.

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Τσέγας υπογραμμίζει ότι η κυβερνητική πολιτική ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, απλοποίησε τη διαδικασία αδειοδοτήσεων, σύμφωνα με το νόμο 4442/2016 για την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων, και αναμένεται νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσα στο 2017 για τη διενέργεια ελέγχων από μεικτά κλιμάκια, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και τη μείωση του κόστους. Οι διαδοχικές ιστορικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τα τρία τελευταία χρόνια αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής μας και την συμβολή του ΕΟΤ σε αυτήν την επιτυχία, καταλήγει στην ανακοίνωση του

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ