Αν είσαι προληπτικός και πιστεύεις σε δεισιδαιμονίες, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα. Αν πάλι δεν πιστεύεις σε αυτά, μετά από αυτά τα facts μπορεί να αλλάξεις γνώμη!

Αυγά: Συμβολίζουν τη γονιμότητα. Οι αγρότες σκόρπιζαν παλιότερα σπασμένα αυγά στα χωράφια τους, με την ελπίδα η σοδειά τους να ευδοκιμήσει. Επίσης αν βρεις δύο κρόκους στο αυγό σου, λένε πως πιθανότατα κάποιος γνωστός σου θα παντρευτεί ή θα αποκτήσει δίδυμα.

Αλάτι: Αν χυθεί αλάτι, σημαίνει πως θα σε βρει κακοτοπιά. Για να φτιάξεις το κάρμα σου, ρίξε με το δεξί σου χέρι αλάτι, πάνω από τον αριστερό σου ώμο για να ξορκίσεις το κακό!

Σκόρδο: Για το κακό μάτι!

Ψωμί: Εάν κόψετε ένα καρβέλι ψωμί και δείτε μέσα μια τρύπα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πεθάνει σύντομα. #μακρυά_από_μας #χτύπα_ξύλο. Σταυρώστε τη φρατζόλα σας πριν τη ψήσετε.

Καφές: Αν υπάρχουν φυσαλίδες στον καφέ σου, θα πρέπει να τις “ψαρέψεις” με το κουτάλι και να τις καταπιείς. Λεφτά βλέπω στον ορίζοντα!

Τσάι: Αν βάζεις γάλα στο τσάι σου, πρέπει πάντα να το προσθέτεις μετά τη ζάχαρη, διαφορετικά δεν θα παντρευτείς ποτέ. Αν χυθεί το τσάι, θα σε επισκεφθεί κάποιος ξένος.

Ζάχαρη: Η ζάχαρη που δεν έχει διαλυθεί στο πάτο του φλιτζανιού σας σημαίνει ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σου. #σταμάτα_το_ανακάτεμα

Πορτοκάλι: Αν θες να σε ερωτευτεί, δώστου ένα πορτοκάλι.

Ρύζι: Ρίχνοντας ρύζι σε νεόνυμφο ζευγάρι, τους φέρνουμε υγεία, χαρά και ευημερία.

Μαϊντανός: Φυτεύοντας σπόρους μαϊντανού, βοηθάς μια γυναίκα να μείνει έγκυος.

Πιπεριές: Μη δώσεις ποτέ στο χέρι ενός φίλου καυτή πιπεριά, αν δε θες να σπείρεις τη διχόνοια στη σχέση σας. Αν θες να του δώσεις καυτερή πιπεριά, καλύτερα ακούμπησε την στο τραπέζι. Το ίδιο ισχύει και για τα μαχαίρια.

Φιστίκια: Πριν από κάποιο αγώνα ή μια σημαντική στιγμή, προσοχή! Μη φας φιστίκια γιατί φέρνουν κακή τύχη.

Μαυρομάτικα φασόλια: Φάε φασόλια μαυρομάτικα αν θες τύχη και ευημερία τη νέα χρονιά. Να μια εναλλακτική σαλάτα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου.

Κρεμμύδια: Βάλε καρφίτσες σε ένα κρεμμύδι και τοποθέτησε το στο περβάζι του παραθύρου σου για να διώξεις τα κακά πνεύματα από το σπίτι σου.

Σταφύλια: Στη νότια Αμερική πιστεύουν πως τρώγοντας τα μεσάνυχτα 12 σταφύλια, μετρώντας τα ένα-ένα συμβολίζεις τους μήνες του χρόνου. Εάν το σταφύλι είναι γλυκό τότε ο συγκεκριμένος μήνας προβλέπεται καλός. Αν πάλι είναι ξινό, σκούρα τα πράγματα.

Μπανάνα: Ποτέ μην κόβεις μια μπανάνα στα δύο, είναι κακή τύχη. Κόψε την σε μικρότερα κομμάτια.

Πηγή: mamapeinao.gr