Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι συνοριακοί σταθμοί είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που ακολουθεί έναν ταξιδιώτη και είναι ικανή να καταστρέψει ακόμη και τις πιο καλές αναμνήσεις που είχε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του. Σε μία τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα αυτό φαίνεται ότι αυτό δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό

Σύμφωνα με την νέα λίστα του sleepinginairports.net για το 2017 η Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά είναι στην λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο. Η λίστα προκύπτει από την ψήφο των ταξιδιωτών που τα χρησιμοποίησαν οι οποίοι αξιολόγησαν τις ανέσεις, τις παροχές, τις επιλογές, την ποιότητα και το κόστος υπηρεσιών εστίασης, την καθαριότητα, την ασφάλεια κ.α..

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κατάφερε να ρίξει από την πρώτη θέση την Σαντορίνη σε ότι αφορά την χειρότερη εικόνα που έχουν οι ταξιδιώτες σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ενώ κατάφερε να αποσπάσει και την τέταρτη χειρότερη θέση στον κόσμο από την 7η που ήταν πέρυσι.

Αντίθετα σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά όπως είναι αυτή της Ευρώπης ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος κατάφερε σύμφωνα με την ψήφο των επισκεπτών του sleepinginairports.net να καταλάβει την 15η θέση στα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Τα 15 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο
1. Τζούντα , Νότιο Σουδάν
2. Τζέντα, Σαουδική Αραβία
3. Port Harcourt, Νιγηρία
4. Ηράκλειο, Ελλάδα
5. Λάγος, Νιγηρία
6. Σαντορίνη, Ελλάδα
7. Dar es Salaam, Τανζανία
8. Ρόδος, Ελλάδα
9. Beauvais- Tille Παρίσι, Γαλλία
10. Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν
11. Λούτον Λονδίνο, Βρετανία
12. Ciampino Ρώμη, Ιταλία
13. Κατμαντού, Νεπάλ
14. LaGuardia Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
15. Χανιά, Ελλάδα