Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πετσέτες μπάνιου. Μυρίζουν μούχλα, δεν στεγνώνουν, ξεθωριάζει το χρώμα τους. Ακόμα και οι πετσέτες που είναι υψηλής ποιότητας θέλουν φροντίδα και περιποίηση.

Επειδή η πολυτέλεια και η χαλάρωση στο μπάνιο είναι το παν, μετά από μια κουραστική ημέρα, οι πετσέτες που τυλίγουν το σώμα μας ύστερα από ένα υπέροχο ζεστό μπάνιο, πρέπει να είναι σε άψογη κατάσταση.

Καθόλου σκληρές, αλλά αφράτες, μαλακές και με υπέροχη μυρωδιά.

Πώς γίνεται αυτό;

Μα φυσικά και γίνεται, αρκεί να διαβάσετε τα κόλπα:

Tip 1: Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η ποιότητα μιας πετσέτας όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, θα πρέπει να είναι καλή από την αρχή της. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να αγοράζεις καλή ποιότητα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Επιπλέον, πάντα ξέβγαλε μια φορά τις καινούργιες πετσέτες πριν τις χρησιμοποιήσεις.

Tip 2: Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

Tip 3: Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

Tip 4: Θυμήσου ότι απαγορεύεται να βάζεις μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου μόνο με πετσέτες. Όταν βραχούν, βαραίνουν τόσο πολύ που θα κάνουν σίγουρα κακό στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να τις μοιράζεις σε διαφορετικές «καζανιές» όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές, μαζί με σεντόνια, μαξιλαροθήκες ή υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.