ΠΟΜ - ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με ανατροπές ο ΠΟ Μουδανιών επιβλήθηκε του ΑΟ Γαλάτιστας με 80-72 στο ντέρμπυ της 3ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Μπάσκετ Χαλκιδικής.

Ο ΠΟΜ έπαιζε στην έδρα του και με την στήριξη του κόσμου του ξεκίνησε δυνατά δείχνοντας ότι μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι απέναντι στο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Οι ομάδες έμειναν την πρώτη περίοδο κοντά στο σκορ και η πρώτη περίοδος έληξε 21-24 για την Γαλάτιστα.

Στην δεύτερη περίοδο η Γαλάτιστα μπήκε πιο συγκροτημένα, και εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική λειτουργία του ΠΟΜ αλλά και παίρνοντας αρκετά επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Τα Μουδανιά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος του ημιχρόνου η Γαλάτισα να προηγείται με 7 πόντους (38-45) και να δείχνει ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Όμως όλα αυτά τελείωσαν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Ο ΠΟΜ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έπαιξε την άμυνα που τον χαρακτηρίζει και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς πέρασε μπροστά στο σκορ με 56-54 ένα λεπτό πριν την λήξη της 3ης περιόδου και δεν άφησε ξανά την Γαλάτιστα να τον προσπεράσει.

Στην τέταρτη περίοδο ο ΠΟΜ κράτησε το προβάδισμα και αύξησε την διαφορά μέχρι και τους 15 πόντους (71-56) φτάνοντας στο τελικό 80-72.

[metaslider id=19988]

Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός και από τις δύο ομάδες, με πολλές μονομαχίες κάτω από τα δύο καλάθια και εντάσεις ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν τις λύσεις που θα ήθελαν από τους πάγκους τους, με τον ΠΟΜ να τα πηγαίνει λίγο καλύτερα σε αυτό τον τομέα και τελικά να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού των Νέων Μουδανιών σίγουρα ευχαριστήθηκαν τον αγώνα.

Δεκάλεπτα 21-24 38-45 66-54 80-72

Στο άλλο σημαντικό αγώνα της ημέρας, ο ΑΟΣ Σίθωνες, μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής, επανήλθε στις νίκες. Επιβλήθηκε της Ιερισσού με 83-54 στο κλειστό της Σιθωνίας, δείχνοντας ότι φέτος θα είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα.

sithones-ierissos


[the_ad id=”20008″]