Έρχεται ξανά το Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή…

Το εγχείρημα που υιοθετήθηκε επιτυχώς σε αρκετές χώρες θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου για δεύτερη φορά.

Στην Ελλάδα, έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή αρκετές αλυσίδες, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, παρότι η Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δεν έχει λάβει επίσημα θέση.

Ποια καταστήματα συμμετέχουν στο Black Friday 2017;

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση αλλά πέρυσι συμμετείχαν αυτά τα μεγάλα καταστήματα:

Public
Media Markt
Γερμανός
Porcelana
JYSK
McArthur Glen
Smart Park
Oysho
Prince Oliver
RiverWest
Athens Metro Mall
Πλαίσιο
GAP
Koolfly.gr
Interspor

Όμως, οι Έλληνες καταναλωτές δεν χρειάζεται να περιοριστούν στα ελληνικά καταστήματα.
Μπορούν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες προσφορές που γίνονται στο εξωτερικό, κάνοντας τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά.

Άλλωστε, μελέτη της εταιρεία GfK για λογαριασμό της PayPal, δείχνει ότι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες ψωνίζουν από το εξωτερικό, και κυρίως από τις ΗΠΑ, δεν είναι μόνο οι ελκυστικές τιμές, αλλά και η δυνατότητα να αποκτήσουν προϊόντα που δεν διατίθενται στη χώρα μας.

Ιδού, λοιπόν, κάποιες συμβουλές για όσους σκοπεύετε να «μαυρίσετε» την Παρασκευή:

Επιλέξτε αξιόπιστες πλατφόρμες πληρωμών:
Το 20% των Ελλήνων έχει εγκαταλείψει το καλάθι αγορών, ενώ ψώνιζε από ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα, έχοντας αμφιβολίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών ή οικονομικών δεδομένων του, σύμφωνα με σχετική έρευνα της GfK για την PayPal. Όταν πραγματοποιείτε αγορές από το εξωτερικό, να ελέγχετε πάντοτε εάν παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμής μέσω αξιόπιστων και ασφαλών συστημάτων.

Τσεκάρετε τις προσφορές σε διάφορα e-shops:
Οι Έλληνες ψωνίζουν από ηλεκτρονικά καταστήματα στο εξωτερικό κυρίως είδη ένδυσης (41%), ηλεκτρονικές συσκευές (31%), καθώς και κοσμήματα και ρολόγια (17%). Ωστόσο, οι γίγαντες του e-commerce, όπως η Amazon, δεν αποτελούν τους μοναδικούς προορισμούς, όπου μπορεί κάποιος να βρει τα εν λόγω προϊόντα. Αφιερώστε λίγο χρόνο και περιηγηθείτε στο Internet, ώσπου να εντοπίσετε μικρότερα sites που προσφέρουν διάφορα προϊόντα σε ελκυστικές τιμές ή μη διαθέσιμα στην Ελλάδα.

Συνδυάστε πολλά πακέτα σε ένα:
Υπάρχουν πλατφόρμες όπου μπορείτε να «μαζέψετε» τα ψώνια σας σε ένα «καλάθι» ώστε να περιορίσετε σημαντικά και το κόστος των μεταφορικών και τον χρόνο παράδοσης.

Ψυχραιμία, ψυχραιμία και υπομονή!
Πολλοί καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να ψωνίσουν κάτι εντελώς άχρηστο, μόνο και μόνο επειδή το βρήκαν σε έκπτωση. Σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικών Statista, τα έσοδα από τις online συναλλαγές κατά τη διάρκεια της Black Friday πέρυσι στις ΗΠΑ άγγιξαν τα 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια!

Άλλωστε δεν είναι μόνο η Μαύρη Παρασκευή. Μην ξεχνάτε ότι έπεται και η Διαδικτυακή Δευτέρα(Cyber Monday).

Πηγή: NEOLAIA