Ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση του γλυπτού “Φιλία Amicia” στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού στον κεντρικό δήμο.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να εγκατασταθεί το καλλιτεχνικό έργο του καθηγητή, Κώστα Βαρώτσου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα στο σημείο απέναντι από το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”.

Το συγκεκριμένο γλυπτό, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, έχει γίνει δωρεά στο δήμο Θεσσαλονίκης από τον Σταύρο Ανδρεάδη.

Το γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου, το οποίο συμβολίζει την αγάπη και τη φιλία, είναι ύψους 10 μέτρων, αναπαριστά δυο φιγούρες που αγκαλιάζονται σφιχτά και στέλνουν μήνυμα αγάπης και φιλίας, το βασικό υλικό του είναι γυαλί, αποτελεί δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γονιών του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την τοποθέτησή του στην ξύλινη προεξοχή απαιτείται πασαλόμπηξη μέσα στη θάλασσα.

Το “Φιλία Amicia” αναμένεται να τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρισκόταν το “Φεγγάρι στην Ακτή”, του Παύλου Βασιλειάδη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, το “φεγγαράκι” θα μεταφερθεί εντός του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς στο παρελθόν έγινε αρκετές φορές στόχος βανδάλων.