Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των 21 κατοίκων   της Β.Α Χαλκιδικής για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές, που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης , για την 1 Οκτωβρίου 2018 ,λόγω χειρουργικής επέμβασης Ανοιχτής Καρδιάς, που υπεβλήθη ο ένας εκ των κατηγορουμένων ο κ. Βασίλης Δημητρακούδας.
Στη δίκη των 21 Πολιτών που έχει αναβληθεί άλλες δύο φορές, οι φερόμενοι ως δράστες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και άλλες.
Εδω θα πρέπει να υπενθημίσουμε ότι τέσσερις από αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έναν από τους κατηγορούμενους κατοίκους.

Από την μεριά της Εταιρείας μάρτυρες για την υπόθεση είναι άνδρες της εταιρείας Φύλαξης που είχε αναλάβει τη φύλαξη του εργοταξίου, αστυνομικοί και ιδιοκτήτες μηχανημάτων που υπέστησαν φθορές τη νύχτα της επίθεσης ενώ οι 21 Πολίτες της Β.Α Χαλκιδικής έχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κατερίνα Ιγγλέζη και τον δήμαρχο Αριστοτέλη κ.Γιώργο Ζουμπά.
Στο πλευρό των κατοίκων που διώκονται στέκονται με ανακοινώσεις τους πλήθος συλλογικοτήτων και οργανώσεων και η δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη που δηλώνει αντίθετη στην στοχοποίηση των συνδημοτών της «με κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα».