Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Γενιά, Νέα Πορεία» της αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το σύνολο σχεδόν των Αγροτικών Φορέων και των Συλλόγων της περιοχής, συνδιοργανώνει Ημερίδα σήμερα Τετάρτη  22 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο των Νέων Μουδανιών με θέμα: «ΑΕΙΦΟΡΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ» στοχεύοντας στη διαμόρφωση βιώσιμων περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά, προτάσεων για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στον Δήμο της Νέας Προποντίδας και την ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε στην “Χαλκιδική Πολιτική” και στη Σουζάνα Καζακα ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Γενιά, Νέα Πορεία» κ. Δημήτρης Τσούφης, η πρωτοβουλία της για την οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της αγροτικής ημερίδας ,πάρθηκε από την Δημοτική Παράταξη της αντιπολίτευσης γιατί η Δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τίποτα για τους αγρότες του Δήμου μας …

 

Στοχεύοντας στη διαμόρφωση βιώσιμων περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά, προτάσεων για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στον Δήμο της Νέας Προποντίδας και την ευρύτερη περιοχή έχουν κληθεί εξειδικευμένοι επιστήμονες του χώρου προκειμένου να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα..
Οι Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι…

-Dr. ΤΕΡΤΙΒΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Γεωπόνος,Επικεφαλής του πάνελ επιτραπέζιας ελιάς, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

-ΜΠΟΥΡΛΕΤΣΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ : Διευθυντής Κατάρτισης – ΕΛΓΟ Δήμητρα.

-Dr.ΓΚΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ : Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης.

-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Γεωπόνος, Οινολόγος, Οινοπαραγωγός, Ιδιοκτήτης Κτήματος Γεροβασιλείου.

-Dr. ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Ιδρυτής της Spinoff εταιρείας EATWALK (Ελληνικών Λειτουργικών και Βιολειτουργικών Τροφίμων).

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα  στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα» Χαλκιδική Πολιτική»