Χαλκιδική… Ειδοποίηση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

  Η «Ευρυδίκη» όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή…

  Γιατί τώρα, έρχεται και ο κυκλώνας με το όνομα «Ζήνωνας»… Ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ως το Σάββατο…

  Ο καιρός δεν αλλάζει τα επόμενα 24ωρα… Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο της, έχει προειδοποιήσει ότι η κακοκαιρία θα επικρατήσει και τις επόμενες μέρες… η «Ευρυδίκη» συνεχίζει το πέρασμά της… και φαίνεται πως είναι μέρος του κυκλώνα «Ζήνωνα».
  Και σήμερα Παρασκευή η «Ευρυδίκη» φέρνει βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και στη Θεσσαλία.

  Ο κυκλώνας «Ζήνωνας»
  Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να προβλεφθεί η ακριβής πορεία του.
  Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

  Ο καιρός στις παραλίες και τις θάλασσες της Χαλκιδικής…

  Ο καιρός θα είναι βροχερός, νεφελώδης, με τοπικές Καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες στις παραλίες και τις θάλασσες της Χαλκιδικής για σήμερα Παρασκευή 17/11, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και ισχυρότατους ανατολικούς ανέμους έντασης έως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

  Ο καιρός στην Ορεινή Χαλκιδική…

  ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ θα είναι ο καιρός στην Ορεινή Χαλκιδική για σήμερα Παρασκευή 17/11, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, τοπικές καταιγίδες με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

  ο καιρός στη Θεσσαλονίκη…

  ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ θα εκδηλωθεί στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σήμερα Παρασκευή 17/11, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς ανατολικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

  Πηγή: EMY-METEO