Από πρωινό στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν μέχρι συναντήσεις με εταιρίες “κολοσσούς” περιλαμβάνει το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευτεί από την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale.
Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν, θα δει εκπροσώπους μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Μεταξύ αυτών: IBM, HSBC France, L’ORÉAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και πολλές άλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει φυσικά και τις δυο βραβεύσεις για τις οποίες θα βρεθεί στο Παρίσι. Η μια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού, όπου θα απευθύνει και ομιλία. Η δεύτερη από την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale.

Την Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Ποιους θα δει ο Τσίπρας στο Παρίσι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετέχουν και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας. Παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτούς αναμένεται κατά πληροφορίες να βρίσκονται εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών όπως, μεταξύ άλλων των: IBM, HSBC France, L’ORÉAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και πολλών άλλων.

Οι βραβεύσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι ανταποκρινόμενος σε μια διπλή πρόσκληση βράβευση. Αφενός από τον δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων (Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες) και, αφετέρου, από το πολιτικό περιοδικό Politique Internationale, που θα του απονείμει το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους». Βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν, προσωπικότητας όπως, μεταξύ άλλων, οι: Εμανουέλ Μακρόν, Νικολά Σαρκοζί, Κριστίν Λαγκάρντ, Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη το βράδυ, αυτή η βράβευση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου ωστόσο είχε μετατεθεί για τις 23 Νοεμβρίου, μόλις οριστικοποιήθηκε τότε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 17 Οκτωβρίου.

Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα (σε ώρες Ελλάδος), την Πέμπτη και την Παρασκευή:

– 09:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale

– 11:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)

– 14:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων

– 19:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen)

Ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου

Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού

– Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

– Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).