Για τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό συνομίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στήριξη στον υποψήφιο του ΑΚΕΛ

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Μαλά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, εξέφρασε ο Πάνος Ρήγας κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα μαζί του.

«Η θέση μας αυτή είναι γνωστή και την επιβεβαιώνουμε και σήμερα, όπου έχουμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Σταύρο Μαλά και να συζητήσουμε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, ενόψει και των Προεδρικών εκλογών.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, αποτελεί μια εγγύηση ενότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και το εχέγγυο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπου όλοι και όλες οι κάτοικοι του νησιού, θα ζήσουν σε μια επανενωμένη Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Ρήγας, «σε μια δύσκολη περίοδο για το Ευρωπαϊκό όραμα, όπου από τις συνέπειες της κρίσης παρακολουθούμε την ανάδυση μισαλλόδοξων, ρατσιστικών αντί-ευρωπαϊκών δυνάμεων, η επανένωση του νησιού σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα έστελνε το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, εργαζόμενοι από κοινού για μια Ευρώπη χωρίς τείχη, μίσος και ρατσισμό, για μια δίκαιη ανάπτυξη μακριά από τις πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση».

«Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόψυχα βρίσκεται στο πλάι του», κατέληξε ο Πάνος Ρήγας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ