Ενημερωτική συνάντηση για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη στη Νικήτη που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος του φαναριού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν στους δημοτικούς συμβούλους και στους μηχανικούς της περιοχής λεπτομέρειες της μελέτης και έγινε μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τα δεδομένα που προκύπτουν.


Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθούν τέσσερις κυκλικοί κόμβοι που θα διευθετούν καλύτερα την κυκλοφορία των οχημάτων εντός της Νικήτης, θα δημιουργηθούν επιπλέον χώροι στάθμευσης εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις στις τρεις κάθετες οδούς προς την παραλία.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε ότι με την παρέμβαση αυτή θα βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση και θα αποσυμφορηθεί σημαντικά η κυκλοφορία, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αγαστή συνεργασία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η προγραμματική σύμβαση και η δημοπράτηση του έργου θα γίνουν στην αρχές του νέου χρόνου.