Η Ομάδα Παίδων-Κορασίδων της Σκακιστικής Ακαδημίας Μουδανιών τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αντίστοιχουΟμαδικού Πρωταθλήματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής.

Η ομάδα των νεαρών σκακιστών και σκακιστριών, σημείωσε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε 6 αγώνες, και ισοβάθμησε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με τα κριτήρια ισοβαθμίας να της δίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Έτσι, η ομάδα  θα έχει την ευκαιρία  να συμμετέχει στην τελική φάση, στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Νέων-Κορασίδων, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στις 18-21 Δεκεμβρίου 2017.

Η επιτυχία αυτή, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αποτελεί συνέχεια μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς για την Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών, η οποία υπήρξε τον Ιούλη η πρώτη ομάδα από την Χαλκιδική με συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Ά Εθνικής.

Αποτελεί ελπιδοφόρο γεγονός για τον σύλλογο και την περιοχή, ότι οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες, επανέλαβαν την επιτυχία αυτή στην κατηγορία τους.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι δείγμα της συστηματικής προπονητικής δουλειάς που έχει γίνει στον σύλλογο και ειδικά στις μικρές ηλικίες, χωρίς την οποία αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η πορεία της νεανικής ομάδας της ΣΑ Μουδανιών στο προσεχές Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αξίζει της προσοχής και της ενθάρρυνσης όλων.