Στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού “IBTM World 2017” (Incentives, Business, Travels & Meetings World 2017) στη Βαρκελώνη (28-30/11/2017) συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ως η μοναδική περιφέρεια με δικό της σταντ στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού “IBTM World 2017” στη Βαρκελώνη ήταν η διερεύνηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για την ειδική αυτή μορφή θεματικού τουρισμού και η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει η περιοχή, μέσω των σημαντικών υποδομών φιλοξενίας και διοργάνωσης συνεδρίων.
«Η συντονισμένη συμμετοχή του TCB και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι εξαιρετικής σημασίας για την ένταξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στη διεθνή συνεδριακή αγορά, τόσο για την προβολή και προώθηση του συνεδριακού προϊόντος αυτής όσο και για την πραγματοποίηση επαφών με επαγγελματίες του χώρου, με σκοπό την προσέλκυση συνεδρίων και εταιρικών διοργανώσεων στην πόλη», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.
Το ενδιαφέρον στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και σε επιμέρους συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, εστιάστηκε στον ιατρικό τουρισμό, στη δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων για συνεδριακό τουρισμό στον τομέα του κρασιού, καθώς και γενικότερα στις δυνατότητες που παρέχει η περιοχή για τη φιλοξενία συνεδρίων.
Η Διεθνής Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού “IBTM World” της Βαρκελώνης έχει ιστορία 30 ετών και αφορά μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού και συγκεκριμένα σε διοργανωτές μεγάλων συνεδρίων, αλλά και σε επιχειρήσεις, ενώ δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τη σπουδαιότερη επαγγελματική Β2Β έκθεση συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης και μιας εκ των μεγαλύτερων του είδους της στον κόσμο. Η “ΙΒΤΜ World” προσελκύει πάνω από 15.500 επαγγελματίες του κλάδου, ενώ φέτος οι εκθέτες ανήλθαν σε 2.716, προερχόμενοι από προορισμούς και συνεδριακά κέντρα, σε εταιρείες τεχνολογίας και προμηθευτές από όλη τη βιομηχανία, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών της προγραμματίστηκαν περισσότερες από 70.000 συναντήσεις.