Το 42,38% των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα έχουν εγκριθεί σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Συνολικά έως σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί 2.665.516 αιτήσεις και είχαν εγκριθεί οι 1.129.789. Οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις ήταν 592.590.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως επήλθαν αλλαγές, αλλά και διορθώσεις στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, προστέθηκε η δυνατότητα δήλωσης παιδιού σε δυο περιπτώσεις, 1) αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017, 2)ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1.
Παράλληλα, έγινε γνωστό πως υπήρξαν ακυρώσεις αιτήσεων λόγω λανθασμένων στοιχείων. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός αιτήσεων (1.807) που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και περιέχουν λάθος στοιχεία στην σύνθεση του νοικοκυριού λόγω αστοχίας των συστημάτων.
Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που ήταν σε κατάσταση «πρόχειρη» (εμφανίζεται ως «νέα» στην πλατφόρμα -843 αιτήσεις) και «εγκεκριμένη» (964 αιτήσεις) ακυρώθηκαν. Όπου υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη.