Μεγάλη και πολύπλευρη επιτυχία γνώρισε η 4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, Greek Tourism Expo 2017 που διοργανώθηκε 8-10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.

250 εκθέτες συμμετείχαν από όλους τους τομείς του τουρισμού ενώ παράλληλα 150 Hosted Buyers από 40 χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 6.100 Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες. Οι τρείς ημέρες λειτουργίας ήταν γεμάτες από επαγγελματικές συναντήσεις με περισσότερους από 5.300 επισκέπτες που σε ποσοστό 90% ήταν επαγγελματίες του τουρισμού.

Εντυπωσιακή και δυναμική ήταν η συμμετοχή πολλών Περιφερειών και Δήμων (Περ. Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Θήβας, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Πόρου, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Αριστοτέλη, Δήμος Φυλής, κ.α.) που πρόβαλαν αποτελεσματικά τον τουρισμό της περιοχής τους και είχαν εκατοντάδες επιτυχημένες Β2Β συναντήσεις με τους Hosted Buyers.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, πιστός στην φιλοσοφία της εξωστρέφειας, έδωσε δυναμικά το παρόν σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση με δικό του περίπτερο, με στόχο να αναδείξει να συγκριτικά του πλεονεκτήματα ως τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών και πολλαπλών συμβόλων. Παράλληλα να καταδείξει τις δυνατότητες του να ανταποκριθεί στα πιο γνωστά και απαιτητικά είδη τουρισμού, όπως Leisure, Business, Travel & MICE, Luxury Tourism, Κρουαζιέρα & Θαλάσσιος Τουρισμός, Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, Εναλλακτικός τουρισμός, Αγροτουρισμός, Γαστρονομικός τουρισμός κ.α.

Σε σύμπραξη με την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ και τους συνεργάτες της, στήθηκε στην καρδιά του εκθεσιακού χώρου, ένα κομμάτι της πατρίδας του Αριστοτέλη και της Αθωνικής πολιτείας, ενώ οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα που πρόσφεραν αφιλοκερδώς οι παρακάτω επιχειρήσεις :

Αφοί Λαλιώτη, Σταθώρη Τυροκομική, Αριστοτέλεια Γη, Γ.Παπαθεολόγης, Δ.Καμπάνης, Ν. Προδρομίδης, Δ. Βαγιωνάς, τις οποίες και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Τα στελέχη της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.) πραγματοποίησαν 20 συναντήσεις με tour operators και τουριστικούς πράκτορες από 15 χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Λίβανος, Τουρκία, Τσεχία, Ρωσία, Ουκρανία, Αρμενία Η.Α.Ε & Κύπρος).

Επιβεβαιώθηκε η τάση της τουριστικής αγοράς για αναζήτηση νέων ελληνικών προορισμών, αλλά και νέων ειδικών προϊόντων, πεδία που μπορούν προνομιακά να εκμεταλλευθεί η περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει.

Τα στοιχεία των επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ σε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται.

Ο Δήμος Αριστοτέλη με τη συμμετοχή του στις Διεθνής Τουριστικές Εκθέσεις επιδιώκει την εξωστρέφεια, τη δυναμική παρουσία της περιοχής και την ουσιαστική διείσδυσή της στην τουριστική βιομηχανία καθώς και τη συστηματική προβολή της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Επόμενος σταθμός της παρουσίας του Δήμου Αριστοτέλη είναι η Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ 25 – 28 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Για εμάς σαν Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε εκβιαστικά διλήμματα, έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο για την ανάπτυξη της περιοχής που θα έρθει μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με κύριο άξονα τον τουρισμό που αποτελεί για την Χαλκιδική την μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος. Γιατί ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο με τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα που μένει ανεκμετάλλευτο εντέχνως εδώ και πάρα πολλά χρόνια.