Την ακύρωση  των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία από τις 22 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 6 Μαρτίου 2018, αποφάσισε η βρετανική εταιρεία easyJet, επικαλούμενη τα έργα αναβάθμισης στο κεντρικό διάδρομο προσαπογειώσεων του αεροδρομίου Μακεδονία.

Σύμφωνα με δηλώσεις  της βρετανικής εταιρείας , « οι πτήσεις για τη Θεσσαλονίκη ακυρώνονται μέχρι τις 6 Μαρτίου 2018 και η easyJet θα εκτελεί νέα δρομολόγια από το Gatwick του Λονδίνου, το Μάντσεστερ και το Schoenefeld του Βερολίνου μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας».

Μάλιστα, όσοι επιβάτες έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών (σσ: 22/12-06/03), θα πρέπει να κάνουν εκ νέου check in και να μεταβούν στην Καβάλα με δική τους επιβάρυνση, καθώς η easyJet δεν θα καλύπτει πλέον τα έξοδα μεταφοράς, θεωρώντας ότι πρόκειται για νέες πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε προχωρήσει σε ανακατευθύνσεις των πτήσεων της σε Αθήνα και Καβάλα από τα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι 21 Δεκεμβρίου, μεταφέροντας τους επιβάτες που είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια από και προς Θεσσαλονίκη, με ναυλωμένα από την ίδια λεωφορεία στις δύο πόλεις αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η easyJet θα επικοινωνήσει προσωπικά με όλους τους επιβάτες οι οποίοι θα ταξιδέψουν αυτό το διάστημα είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email και οι επιβάτες θα έχουν την επιλογή είτε να μεταφερθούν σε μία πτήση από την Καβάλα είτε να λάβουν αποζημίωση εάν δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν».