Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 41/2017), το οποίο ισχύει από σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (18-12-2017) με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της βορειανατολικής χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017
Α. Χιόνια κατά τόπους πυκνά θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 500 μέτρα), πρόσκαιρα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μέτρα), της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας, πάνω από 700 μέτρα).
Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά- ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και τη νύχτα πιθανόν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 300 μέτρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Β. Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
– Στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το βράδυ.
– Στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τη νύχτα.
Γ. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα προς την Τρίτη (19-12-2017) στις παραπάνω περιοχές.