Χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα στα βόρεια ορεινά της Χαλκιδικής, όπου σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω παγετού .

Αυτή την ώρα το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, γιατί τόσο στο κέντρο όσο και στα ορεινά της Χαλκιδικής επικρατεί παγετός με χαμηλές θερμοκρασίες …

ειδικότερα ο καιρός στην Ορεινή Χαλκιδική…

Είναι νεφελώδης με αραιές χιονοπτώσεις στα ψηλά και χιονόνερο στα πιο χαμηλά μέρη της  Ορεινής Χαλκιδικής… σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 2 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους -1 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 20/12, προβλέπεται χιονόνερο με πιθανότητα χιονιού, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με πιθανό το ενδεχόμενο ασθενούς χιονόπτωσης, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.