Τα κάλαντα άκουσε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, από μαθητές από το 1ο γυμνάσιο Παπάγου. Η μαθητική χορωδία, ξεκίνησε ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα της Χίου. «Είναι πολύ ωραία δεν τα είχα ξανακούσει. Είστε καταπληκτικοί» είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τα παιδιά του 1ου γυμνασίου να πουν και τα «παραδοσιακά» κάλαντα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι μαθητές, αν και δεν ήταν προετοιμασμένοι, έψαλαν το «Καλήν εσπέραν άρχοντες» και ο πρωθυπουργός τους είπε «και χωρίς πρόγραμμα είστε καταπληκτικοί. Μπράβο».

Στη συνέχεια είπε τα κάλαντα στον πρωθυπουργό το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας με τον γνωστό τραγουδιστή ηπειρώτικων παραδοσιακών τραγουδιών Σάββα Σιάτρα, ενώ μετά τον πρώτο χορό ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα παιδιά που συμμετείχαν στο συγκρότημα να χορέψουν μόνα τους.

Ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με όλους τους καλεσμένους, ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» και μοίρασε δώρα.

Στους μαθητές του 1ου γυμνασίου Παπάγου μοίρασε αντίτυπα του βιβλίου της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα» και στα μέλη του συγκροτήματος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας ένα παζλ με θέμα τον Άγιο Βασίλη και ένα γούρι