Ένα επιπλέον χριστουγεννιάτικο δώρο θα λάβουν σήμερα δέκα χιλιάδες φορολογούμενοι, οι τυχεροί που θα προκύψουν σήμερα από τη λοταρία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι λαχνοί εμφανίστηκαν χθες στους λογαριασμούς των φορολογούμενων στο TAXISnet και η λοταρία θα μοιράσει χίλια ευρώ σε δέκα χιλιάδες τυχερούς.

Πρόκειται για τους λαχνούς που αναλογούν στις δαπάνες τους με πιστωτικές κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών για δέκα μήνες κατά τη διάρκεια του 2017 (από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο και το μήνα Νοέμβριο). Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που έγινε τον προηγούμενο μήνα.

Η μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου θα γίνει σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για δέκα διαφορετικές κληρώσεις – μία για κάθε έναν μήνα.

Στην συνέχεια οι 10.000 τυχεροί λαχνοί θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr, μέσω της οποίας θα ενημερωθούν οι φορολογούμενοι για τα αποτελέσματα των κληρώσεων πατώντας στην ένδειξη «Δημόσιες κληρώσεις».

Το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τους τυχερούς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που θα αποστείλει στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο TAXISnet.

Το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ σχεδιάζεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των 10.000 τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Στο τέλος Ιανουαρίου θα γίνει η επόμενη δημόσια κλήρωση που θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων τον Δεκέμβριο.