Λίγες ημέρες πριν αρχίσουν εκ νέου τα πρωταθλήματα του νομού και όχι μόνο είναι ευκαιρία, πριν περάσουμε στο νέο έτος, να συλλέξουμε κάποια αφιερώματα στο xalkidikipolitiki.gr.

Στο νομό με το τέλος των πρώτων γύρων έχουμε παιχνίδια που τα σκορ τους δεν θύμιζαν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά κάτι από… Αγγλία μεριά εκεί που τα γκολ πέφτουν βροχή.

1. Αριστοτέλης Σ/Σ – Προποντίς Ν. Μαρμαρά 4-5 (14η αγωνιστική – Ά κατηγορία Χαλκιδικής)

Κανείς δεν πίστευε τη μεγάλη ανατροπή που έγινε στο γήπεδο των Σταγείρων, ούτε οι παίκτες του Μαρμαρά, όταν επέστρεψαν από το 3-0 και στις καθυστερήσεις πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη ανατροπή ως τώρα για φέτος στα πρωταθλήματα της Χαλκιδικής. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς στο φινάλε και πήραν μεγάλο τρίποντο με σκορ 4-5.

2. Τορωναίος Συκιάς – Θύελλα Μεταγγιτσίου 3-3 (2η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Βόρειος όμιλος)

Αμφότερες με το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και παλεύουν για την άνοδο στη πρώτη κατηγορία του νομού. Από τις πρώτες αγωνιστικές έδειξαν τους σκοπού τους, φυσικά και στο μεταξύ τους παιχνίδι όταν και το σκορ… σταμάτησε στο 3-3 και άφησε μια γλυκόπικρη γεύση και στους δυο καθώς μετά από τέτοιο παιχνίδι δεν υπήρχε νικητής.

3. Ελπίς Βραστών – Θύελλα Μεταγγιτσίου 3-3 (4η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Βόρειος όμιλος)

Πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ματσάρα είχε η Θύελλα. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο σκορ της.., πάει διότι δυο αγωνιστικές μετά το ματς με τη Συκιά έφερε ίδιο σκορ, πάλι εκτός έδρας και με τα Βραστά. Γκολ, θέαμα και πολλές συγκινήσεις επιφύλαξε ο αγώνας σε όσους το παρακολούθησαν.

4. Χολομών Ταξιάρχη – Φοίνιξ Νικήτης 3-4 (9η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Βόρειος όμιλος)

Αν έπαιζαν μέχρι και σήμερα μπορεί ακόμη να έβαζαν γκολ στον Ταξιάρχη. Δυο ομάδες που δεν είναι και ιδιαίτερα ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα έδειξαν σε αυτό το ματς πως μπορούν να κάνουν πολλά κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Πέτυχαν συνολικά 7 τέρματα με τη λήξη να βρίσκει χαρούμενους αυτούς της Νικήτης.

5. Θερμαϊκός Φλογητών – Ελπίς Πολυγύρου 4-3 (2η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Νότιος όμιλος)

Άλλο ένα ματς στο νομό που πρόσφερε έναν εξαιρετικό χορό τερμάτων. Φλογητά και Πολύγυρος απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σημείωσαν επτά τέρματα συνολικά με τους γηπεδούχους να σκοράρουν ένα παραπάνω και να πανηγυρίζουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

6. Κύπρος Διονυσίου – Δόξα Καλυβών 3-3 (3η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Νότιος όμιλος)

Ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι σχετικά με το θέαμα και τα τέρματα ανήκει στη Β’ κατηγορία του νομού. Δυο ομάδες που απέδωσαν εντός των γραμμών επιθετικό ποδόσφαιρο και μοιράστηκαν βαθμούς και τέρματα.

7. ΑΟ Χανιώτης – Κύπρος Διονυσίου 3-3 (9η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Νότιος όμιλος)

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα τους ολοκληρώθηκε με πολλά τέρματα και μοίρασε από ένα βαθμό στους δυο μονομάχους. Αμφότερες απέδωσαν επιθετικό ποδόσφαιρο σε όλο το πρώτο γύρο και το επαλήθευσαν και στο μεταξύ τους ματς.

8. Αετός Ζωγράφου – Δόξα Καλυβών 4-4 (10η αγωνιστική – Β’ κατηγορία, Νότιος όμιλος)

Ένα παιχνίδι που θύμισε εκείνο της Ντόρντμουντ με τη Σάλκε, σε σκορ, διότι έληξε με το ίδιο και έγινε λίγες ημέρες αργότερα. Μπορεί να είναι και οι δυο χαμηλά στη βαθμολογία, ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκλεψαν τη παράσταση και πήραν από ένα βαθμό.

Συλλέξαμε συνολικά 8 παιχνίδια από τα γήπεδα της Χαλκιδικής που τα σκορ τους ήταν αρκετά μεγάλα και ιδιαίτερα συναρπαστικά. Άπαντες, θα προτιμούσαν τα παιχνίδια στο δεύτερο γύρο να ξεπεράσουν τον αριθμό του πρώτου.