Ο νέος σεισμός εντάσσεται στην ακολουθία που ξεκίνησε χθες το βράδυ, στην ίδια περιοχή, με τον σεισμό των 3,9 ρίχτερ στις 00:13 να ακολουθεί μετασεισμό 3,7 ρίχτερ στις 00:24.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το Σεισμολογικό του ΑΠΘ στις 06:24 και ήταν έντασης 4,7 ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην ίδια περιοχή με τον χθεσινοβραδινό σεισμό μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης 75χλμ βόρεια της Θεσσαλονίκης.

Ο νέος σεισμός ήταν και αυτός επιφανειακός με εστιακό βάθος στα 10χλμ ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την πόλη λόγω της μεγαλύτερης έντασής του.

Τη σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από χθες τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε έντονη στον χώρο μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης, με τον μεγαλύτερο σεισμό των 4,7 βαθμών να σημειώνεται στις 06.24 παρακολουθεί η ομάδα του σεισμολογικού κέντρου του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής περιορισμένα δεδομένα δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί ένας ισχυρός σεισμός με επίκεντρο την περιοχή.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακώστα, η περιοχή στο παρελθόν έχει παρουσιάσει έντονη σεισμική δραστηριότητα χωρίς ωστόσο ισχυρούς σεισμούς πλην ενός άνω των 6 βαθμών που σημειώθηκε το 1932, με επίκεντρο κοντά στη λίμνη Δοϊράνη.

«Το σεισμολογικό του ΑΠΘ παρακολουθεί την εξέλιξη και προσπαθεί να υπολογίσει τα επίκεντρα και τα μεγέθη των σεισμών ώστε να μπορέσουμε να έχουμε εικόνα για τον χώρο και τα χαρακτηριστικά της σεισμικής ακολουθίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:voria.gr