Προβλήματα με τις εξετάσεις οδήγησης αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες ημέρες καθώς έληξε στο τέλος του 2017 η παράταση που είχε δοθεί για την καταβολή επιδόματος στους περίπου 1500 εξεταστές υποψήφιων οδηγών.

Το υπουργείο Υποδομών, είχε οδηγηθεί στην κατάθεση τροπολογίας που εξασφάλιζε στους εξεταστές επίδομα (240 ευρώ μηνιαίως για τη διενέργεια τουλάχιστον έξι εξετάσεων) μέχρι τη λήξη του 2017.

Πλέον η παράταση έχει λήξει με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο «αέρα» οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, στην περίπτωση που επιμείνουν οι εξεταστές για συνέχιση χορήγησης του επιδόματος. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Υποδομών, δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει στην κατάρτιση κάποιου σχεδίου για ένα νέο σύστημα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την παροχή του συγκεκριμένου επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δια στόματος του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, είχε εκφράσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 τη βούλησή της για τη δημιουργία ενός εντελώς διαφορετικού και αδιάβλητου πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών.

Από τότε έως σήμερα όμως τίποτα δεν έχει γίνει και, με δεδομένη τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών με ανακοίνωσή του προσπαθεί να πιέσει την πολιτική ηγεσία για λύση. Χαρακτηρίζει μάλιστα τη σημερινή κατάσταση ως «πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών».
in.gr