Έως τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις 8.171 ατόμων στους δήμους. Το γεγονός των προσλήψεων είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σχετικά με την ενίσχυση έργων υποδομών για τους δήμους.

Οι υπόλοιπες 674 θέσεις από τις 8.845 που είχε ανακοινώσει ο Υπουργός θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Πότε θα βγει ο διαγωνισμός

Στα μέσα του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη ενώ στα μέσα του Φεβρουαρίου θα κλείσει το περιθώριο των αιτήσεων.

Εως το τέλος Μαρτίου και αφότου έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος επί των αιτήσεων θα δημοσιοποιηθεί ο πίνακας με τα ονόματα των διοριστέων.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α.

Για όλες τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ζητείται ως μοναδικό προσόν το Απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Μοριοδότηση συμβασιούχων

Με αυτόν τον τρόπο στις θέσεις εκείνες που καλύπτονταν από συμβασιούχους, κατά ένα αμφισβητούμενο τρόπο νομιμότητας, αυτό δηλαδή το οποίο είχε αναδείξει και η τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τώρα θα έχουμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Οι συμβασιούχοι θα λάβουν μόρια για κάθε μήνα εργασίας τους έως συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πηγη: e-dimosio