Αγροτικές ανταγωνιστικές εκμεταλλεύσεις και επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος θα χρηματοδοτηθούν με εξήντα εκατομμύρια ευρώ για την Κεντρική Μακεδονία από το μέτρο στήριξης για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων προς τους αγρότες απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Φάνη Παπά, η Περιφέρεια έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό για να διεκπεραιώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απορρόφηση των κονδυλίων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προβεί σε ενημέρωση των αγροτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλους τους δήμους, όπως είχε γίνει και με το πρόγραμμα των νέων αγροτών.

Ωστόσο ο κ. Παπάς επισήμανε, σε δηλώσεις του, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παράγει το 26,6% του αγροτικού ΑΕΠ της χώρας και στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να της διανεμηθούν περισσότερα κονδύλια από το 18% των ποσών που της εκχωρούνται.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να διεκδικεί να λάβουν την επιδότηση του προηγούμενου προγράμματος νέων αγροτών και οι 1.133 νέοι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία που ενώ πληρούσαν τα κριτήρια για την επιδότηση, έμειναν επιλαχόντες.