Στην έρημο της Σαχάρα έπεσαν περίπου 40 εκατοστά χιόνι έπειτα από ένα σφοδρό κύμα ψύχους που σάρωσε την περιοχή την Κυριακή.

Στα τελευταία σαράντα χρόνια αυτή είναι η τρίτη φορά που η αλγερινή πόλη Άιν Σέφρα γνωστή και ως «Πύλη προς τη Σαχάρα» βλέπει τους αμμόλοφους που την περιτριγυρίζουν να καλύπτονται από χιόνι.

Το πρωί της Κυριακής το χιόνι άρχισε να πέφτει από νωρίς  και γρήγορα στρώθηκε στην άμμο και ενώ η ίδια η πόλη δεν είδε παρά ελάχιστο χιόνι, η έρημος καλύφτηκε σε πολλά σημεία.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karim Bouchetata φωτογράφησε το πανέμορφο όσο και απροσδόκητο αυτό θέαμα. «Εκπλαγήκαμε όταν ξυπνήσαμε και είδαμε χιόνι ξανά. Έμεινε όλη την Κυριακή και άρχισε να λιώνει γύρω στις 5 το απόγευμα». Ο Bouchetata είχε φωτογραφίσει και πέρυσι το χιόνι που έπεσε γύρω στα Χριστούγεννα. Πριν το 2016, η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι», στην Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε για 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Πηγή:lifo.gr