Ανοιχτές είναι οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, και οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης 2018 μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή της δικής τους. Όπως έχει αποφασίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η διαδικασία θα συνεχιστεί έως και τις 31 Μαίου 2018.

Όλες οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης 2018, γίνονται σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr) και μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την περίοδο 15 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Απριλίου 2018 μειωμένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%. Από 25 λεπτά το λίτρο που ήταν κατά την περσινή περίοδο το επίδομα θέρμανσης, πλέον διαμορφώνεται στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές ούτε στα εισοδηματικά κριτήρια αλλά ούτε και στις ζώνες και στα επιδοτούμενα λίτρα.

1η δόση

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, πως για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15 Ιανουαρίου 2018, η πληρωμή θα γίνει έως 15 Φεβρουαρίου 2018. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16 Ιανουαρίου του 2018 μέχρι 31 Μάιου 2018, η πληρωμή θα γίνει έως 30 Ιουνίου 2018.

Πώς να υποβάλλεται αίτηση…

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και τις «υπηρεσίες προς πολίτες» πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην παρακάτω σελίδα:

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Συμπληρώνετε τον αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.
Επιλέγεται αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Επιλέγετε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη
Συμπληρώνετε τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους
Επιλέγετε υποβολή αίτησης
Μετά την υποβολή γίνονται έλεγχοι ορθής συμπλήρωσης της φόρμας και στη συνέχεια ο έλεγχος του δικαιώματος λήψης του επιδόματος. Όταν υπάρχουν λάθη συμπλήρωσης της φόρμας, εμφανίζονται σχετικά μηνύματα και κοκκινίζουν τα πεδία που απαιτούν διόρθωση ή συμπλήρωση.

Πηγή:Neolaia.gr