Πλήγμα για τον τουρισμό των Σποράδων θεωρείται η ξαφνική απόφαση της Hellenic Seaways να αποσύρει το FlyingCut 4 και να διακόψει την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση των τριών νησιών με την Θεσσαλονίκη.
Δρομολόγια κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, όπως είχε καθιερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Αιτία για την απόφαση, σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Αρη Κατσαΐτη, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν απέδωσε όσα ανέμενε η Hellenic Seaways και για τον λόγο αυτό δεν είναι στα σχέδιά της για την φετινή χρονιά η εκτέλεση δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της εταιρίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα νησιά και κυρίως από τους δημάρχους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι επεσήμαναν ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας της σύνδεσης, η γραμμή εξυπηρέτησε πάνω από 120.000 επιβάτες, αποκλειστικά και μόνο με το ταχύπλοο της εταιρίας.

Η συγκεκριμένη σύνδεση εξυπηρετούσε, αν και με ακριβό εισιτήριο, όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τους Βαλκάνιους τουρίστες, οι δεν χρειαζόταν να φτάσουν ως τον Βόλο για να περάσουν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο ή την Αλόννησο.

Οι δήμαρχοι Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνης την προσεχή Δευτέρα μεταβαίνουν από κοινού στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν με τους αρμόδιους για το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε για τα νησιά τους και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο των Σποράδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ