Πρόκειται μάλλον για την πιο ονειρεμένη θέση εργασίας στον πλανήτη. Να ταξιδεύεις σε όλον τον κόσμο και μάλιστα σε κάθε έναν από τους 52 ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτείνει η συντακτική ομάδα της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» για το 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο ο αριθμός των ενδιαφερόντων εκτοξεύθηκε, γιατί και ποιος δε θα ’θελε να ζει αξέχαστες εμπειρίες και να πληρώνεται επειδή απλώς θα παρουσιάζει στους αναγνώστες πόσο υπέροχα περνά στα «επαγγελματικά» του ταξίδια;

Όσο ακόμα εξετάζονται οι 13.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, σε ένα απολαυστικό βίντεο παρουσιάζονται οι ετερόκλητοι μεταξύ τους υποψήφιοι, ένας από τους οποίους θα είναι ο τυχερός ή η τυχερή που θα πάρει τη δουλειά.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται με αγωνία η ανακοίνωση του νικητή και των 52 προορισμών της λίστας των NYT «Places to Go».

Η αγγελία που είχε αναρτηθεί τον περασμένο Οκτώβριο ανέφερε τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα του ιδανικού υποψηφίου:

«Ψάχνουμε έναν δημοσιογράφο ο οποίος, κατά τη διάρκεια του 2018, θα ταξιδέψει σε κάθε προορισμό στη λίστα μας και θα μας πει την ιστορία κάθε τόπου, της ιστορίας του και θα μεταφέρει το κλίμα της καθημερινής ζωής στο δρόμο. Ο ιδανικός υποψήφιος είναι ένας αμετανόητος μελετητής της ζωής και ένας δαιμόνιος παρατηρητής του κόσμου, ένας γνήσιος ντοκιμαντερίστας. Εκτός από διαβατήριο, ο άνθρωπος που ψάχνουμε θα πρέπει να έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την αίσθηση που αποπνέει ένας τόπος που επισκέπτεται για πρώτη φορά, να εντοπίζει την ουσία του και να δημιουργεί με τα ερεθίσματα που δέχεται μία συναρπαστική ιστορία λέξεων και εικόνων».

«Απαιτείται εμπειρία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα, η γνώση social media και ψηφιακών συσκευών, ενώ η εξοικείωση σε παραπάνω γλώσσες από τα αγγλικά θα εκτιμηθεί ως προσόν».

Τα προαπαιτούμενα προσόντα του υποψήφιου είναι να:

Έχει ταξιδέψει σε διάφορους προορισμούς
Έχει αποτυπώσει τις εμπειρίες του στα ταξίδια αυτά γραπτώς, στα social media ή αλλού
Δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Διαθέτει προηγούμενη εμπειρία σε περιοδικό, εκδοτική εταιρεία, εφημερίδα, ψηφιακή έκδοση, κινηματογραφική παραγωγή ή άλλη παραγωγή μέσων ενημέρωσης
Μπορεί να δεσμευτεί σε αυτή τη θέση για ένα ολόκληρο έτος