Η ανακοίνωση του Α.Σ. ΠΑΟΚ:
“Ο ΑΣ ΠΑΟΚ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, το ΤΑΠ ΠΑΟΚ, αλλά και όλη οικογένεια του Δικεφάλου ως το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ της “βασιλεύουσας” Κωνσταντινούπολης και της “συμβασιλεύουσας” Θεσσαλονίκης ενώνει την φωνή του με την εθνική θέση εκατομμυρίων Ελλήνων και διατρανώνει:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινοπολιτών στηρίζει το συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ”.

Η ανακοίνωσή της ΠΑΕ…

“Ο ΠΑΟΚ, ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, γεννημένος από ανθρώπους που υπέφεραν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τις εξελίξεις.
Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος.
Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, όχι όμως εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας.
Ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (21.01), σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ ενώνει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη”.