Με ένα διαφορετικό τρόπο προβάλλεται φέτος η Χαλκιδική στη Ρώσικη αγορά, στοχεύοντας να προσελκύσει μεγαλύτερο μερίδιο Ρώσων τουριστών που επιλέγουν οικογενειακές διακοπές. Με μία Below Τhe Line (BTL) Marketing δράση, συμμετέχοντας στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής «ταξίδι στην Ελλάδα» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εστιάζει σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που αναζητούν προορισμούς για οικογενειακές διακοπές απευθύνοντας το μήνυμα στους «μικρούς» τουρίστες, τα παιδιά.

Ο φετινός διαγωνισμός -που συμπίπτει με το Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας- αφορούσε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων που ζουν στη Ρωσία ή ανήκουν στη ρώσικη διασπορά καλώντας τα να ταξιδέψουν νοερά στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από τη χώρα μας. Από το διαγωνισμό θα αναδειχτούν 4 νικητές από τις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίοι θα κερδίσουν ένα πραγματικό ταξίδι στη Χαλκιδική και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εξωτικό προορισμό με τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά με τις χρυσαφιές αμμουδιές που γέννησε τον Αριστοτέλη, να επισκεφτούν το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα μέρη, το Άγιο Όρος, να περπατήσουν στα βήματα του «αρχανθρώπου» που έζησε πριν από 700.000 χρόνια στο Σπήλαιο των Πετραλώνων, να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο και να γευτούν την τοπική κουζίνα.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή με πάνω από 1.000 δημιουργίες και το έργο της επιτροπής, που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης από τη Ρωσία και πρόεδρο τον πολυβραβευμένο Έλληνα γλύπτη, Νίκο Φλώρο, εξαιρετικά δύσκολο. Στην πρώτη φάση, η επιτροπή θα επιλέξει τις 20 καλύτερες δημιουργίες και στη συνέχεια, στις 12 Φεβρουαρίου, τα 5 επικρατέστερα έργα από κάθε κατηγορία θα τεθούν σε ψηφοφορία ανοιχτή στο κοινό στην ηλεκτρονική σελίδα elru2016.gr, από όπου θα αναδειχθούν και οι τελικοί νικητές.

Το ταξίδι στη Χαλκιδική είναι μία ευγενική χορηγία της Ellinair, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος παρατηρήθηκε μία αύξηση στις αφίξεις (2015: 75.000, 2016: 70.000 => 2017: 80.000) από τη Ρωσία, παρ’ όλο που η Τουρκία διεκδίκησε και πήρε τελικά μεγάλο κομμάτι της Ρώσικης αγοράς μέσω προσφορών και πολύ χαμηλών τιμών.