Στο Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου Χαλκιδικής και μετά από πολλές αναβολές έκλεισε  ο κύκλος των δικαστηρίων για 5 κατοίκους  της Ιερισσού με την κατηγορία αντίστασης κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης την Τσικνοπέμπτη του 2013, τότε που 450 άνδρες των ΜΑΤ πάνοπλοι  και με χημικά επισκέφθηκαν  το χωριό για την υπόθεση  των δραστηριοτήτων της Eldorado.

Για άλλους 17 κατηγορούμενους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν.

«Βιασμό» και κατάλυση της δημοκρατίας από την αστυνομία κατήγγειλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ κατέθεσαν στο δικαστήριο δήλωση υπογεγραμμένη από 1200 κατοίκους που έλεγε: «Όλοι ήμασταν εκεί την ημέρα που μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ και αν οι συμπολίτες μας είναι ένοχοι τότε είμαστε όλοι ένοχοι».

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως που πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και χαρακτήρισε καθ’όλα νόμιμες τις ενέργειες των ΜΑΤ, το δικαστήριο τους αθώωσε και τους πέντε.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, τόνισε: «Τέλος καλό, όλα καλά. Οι κάτοικοι κρίθηκαν αθώοι, αλλά παραμένουν τα ερωτήματα γιατί περίπου 500 αστυνομικοί επιτέθηκαν στο χωριό, έδειραν τους κατοίκους και ύστερα τους έσυραν και στα δικαστήρια…»