Ο ασυνήθιστος καιρός έχει αφήσει μερικά από τα θρυλικά κανάλια της Βενετίας να στερέψουν αναγκάζοντας τις γόνδολες να ακινητοποιηθούν!

Οι καιρικές συνθήκες, οι χαμηλές παλίρροιες που προκλήθηκαν από το blue moon και οι αραιές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πτώση νερών στα κανάλια έως και 26 εκατοστά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά που αυτό το περίεργο φαινόμενο καταγράφεται στη Βενετία. Πριν από δύο χρόνια, η στάθμη των νερών βρέθηκε κατά 28 εκατοστά χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, περιορίζοντας τη μεταφορά με γόνδολα για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Οι γόνδολες έχουν σκεπαστεί και ακινητοποιηθεί, καθώς τα κανάλια έχουν στερέψει λόγω του ματωμένου φεγγαριού. Βέβαια το φεγγάρι δεν ήταν η μόνη αιτία, καθώς το κρύο και οι αραιές βροχοπτώσεις ανάγκασαν τους γονδολιέριδες να αφήσουν στην άκρη τα κουπιά τους.

Όπως είναι λογικό, τα στεγνά κανάλια και ο μουντός καιρός δεν θυμίζουν σε τίποτα το ρομαντικό τοπίο που αντικρίζουν οι ερωτευμένοι που επισκέπτονται την όμορφη ιταλική πόλη. Πάντως, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Βενετία πλήττεται από αυτό το φαινόμενο, καθώς και τα δύο προηγούμενα χρόνια η στάθμη του νερού είχε κατέβει κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Εκτός αυτού, η πόλη έρχεται αντιμέτωπη πολλές φορές τον χρόνο με τις πλημμύρες με αποτέλεσμα ναι μεν ο τουρισμός να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, αλλά οι κάτοικοι να επιλέγουν άλλη χώρα για να μείνουν μόνιμα.

Πηγή: Daily Mail