«Με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποκλείονται οριστικά οι περισσότεροι επιλαχόντες του προγράμματος Νέων Γεωργών. Παρά τις περί αντιθέτου επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Υπουργού τα άδικα και ανορθολογικά κριτήρια κατανομής στις Περιφέρειες, τορπιλίζουν την επαγγελματική διέξοδο των αποκλεισθέντων και ναρκοθετούν τη ζητούμενη ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού μας πληθυσμού», δήλωσε μεταξύ άλλων η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ν.Δ. και βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή.

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση της κ. Αραμπατζή έχει ως εξής: «Σαν να μην έφτανε η πολύμηνη ομηρία 3.123 επιλαχόντων του Μέτρου για τους Νέους Γεωργούς (Υπομέτρο 6.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020”), που αποκλείστηκαν στην πρώτη κατανομή, παρά το ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, ήρθε και η δεύτερη, εξίσου άδικη κατανομή.

Παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του κ. Αποστόλου, ακόμη και από το βήμα της Βουλής, η διαδικασία της δεύτερης κατανομής αποδείχτηκε άδικη και αδιαφανής: διατέθηκαν κονδύλια αύξησης χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο και με ποσοστά απολύτως αναντίστοιχα των αναγκών των Περιφερειών, προκαλώντας αγανάκτηση στους εκατοντάδες άδικα αποκλεισθέντες επιλαχόντες Νέους Αγρότες.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι εν λόγω αγρότες πλέον αδυνατούν να ενταχθούν σε μελλοντικά προγράμματα του Π.Α.Α.:
-Τόσο των Νέων Αγροτών, αφού έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ,
-Όσο και στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς μία εκ των προϋποθέσεων ήταν να είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Τελικά, η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, που ήταν και το ζητούμενο, καθίσταται κενό γράμμα.

Ο κ. Αποστόλου οφείλει να δώσει αμέσως ξεκάθαρες απαντήσεις: Ποια ήταν τα κριτήρια της δεύτερης κατανομής και για ποιον λόγο υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις και αναντιστοιχίες στα ποσοστά των επιλαχόντων που εγκρίθηκαν στις Περιφέρειες της χώρας;».

Paseges.gr