Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και στελεχών τους για το εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής
Ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και διαδικασίες» που διοργανώθηκε από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.


Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η στήριξη των, εν δυνάμει, τοπικών, εξαγωγικών επιχειρήσεων αλλά και των εξαγωγέων της Χαλκιδικής, που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, χαιρέτησε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αυξημένη παρουσία των παρευρισκομένων, καθώς η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου και τις δύο ημέρες ήταν γεμάτη από επιχειρηματίες και στελέχη των επιχειρήσεων.


Επίσης τόνισε πως «το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα αναπτύσσει συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις, που θα στηρίζουν την εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα τώρα, που το επιμελητηριακό θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει, είμαστε ακόμα πιο κοντά στο πλευρό των επιχειρήσεων που θέλουν να βρουν θέση στις αγορές του εξωτερικού.»

Ο Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECE κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος κεντρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως ξεκινούν οι διαδικασίες και ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες ενέργειες όσων θέλουν να δημιουργήσουν ένα εξαγώγιμο προϊόν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του design, της συσκευασίας και των πιστοποιήσεων που θα πρέπει να συνοδεύουν ένα προϊόν για να σταθεί στη διεθνή αγορά.

Αναφέρθηκε επίσης σε πρακτικά θέματα για την προσέγγιση και διατήρηση πελατών, τη σύναψη της συμφωνίας, τους τρόπους παράδοσης των προϊόντων και κυρίως τη διασφάλιση της εξόφλησης του σχετικού τιμολογίου.
Τέλος οι παρευρισκόμενοι αξιολόγησαν το σεμινάριο μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που τους διανεμήθηκε.
¨Οι εξαγωγές προαπαιτούν υποδομή και ετοιμότητα¨