Στις πιο “δυστυχισμένες” χώρες του κόσμου, δηλαδή μεταξύ εκείνων με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, περιλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, Misery Index, που την τοποθετεί στην 5η θέση σε σύνολο 66 χωρών.

Ο δείκτης υπολογίζει τις προοπτικές του πληθωρισμού και της ανεργίας, με το Bloomberg να καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα πως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος είναι οι αυξανόμενες τιμές, και όχι τόσο η ανεργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο “μίζερη” οικονομία του κόσμου, ενώ για το 2018, οι προβλέψεις την τοποθετούν στην πέμπτη θέση.

Τα… πρωτεία της “μιζέριας” κατέχει για τέταρτη χρονιά η Βενεζουέλα, ενώ η λιγότερο “μίζερη” είναι η Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της Βενεζουέλας, τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού κάνουν τους οικονομολόγους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Μάλιστα, το ΔΝΤ εκτιμάει ότι ο πληθωρισμός της χώρας το 2018 θα “εκτοξευτεί” στο 13.000%, από το περίπου 2.400% το 2017.

Από την άλλη, το Μεξικό καταγράφει τη μεγαλύτερη πρόοδο φέτος, αφού “έπεσε” 16 θέσεις χαμηλότερα, πλησιάζοντας τις “λιγότερο μίζερες” χώρες, καθώς οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του πληθωρισμού που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2018, σε σχέση με το 6% του 2017.

Πηγή:.capital.gr