Με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής του ελληνικού τουρισμού στις Βρυξέλλες και την Ευρώπη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΤΕ πραγματοποιούν από χθες 20 και σήμερα 21 Φεβρουαρίου εκδηλώσεις και συναντήσεις στη Βελγική πρωτεύουσα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με Επιτρόπους, Έλληνες και Ευρωπαίους ευρωβουλευτές, στελέχη και εκπροσώπους του Τουρισμού στην Ευρώπη.

Οι επίτροποι με χαρτοφυλάκια που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την τουριστική δραστηριότητα ενημερώνονται   για τον θετικό αντίκτυπο που έχει ο τουρισμός στην εθνική μας οικονομία και την κοινωνία. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΤΕ στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία των Ελλήνων ευρωβουλευτών, κ.κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ και Μίλτου Κύρκου, με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής του ελληνικού τουρισμού και τίτλο “Διαμορφώνοντας το μέλλον του ελληνικού τουρισμού… εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη” παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και της Marketing Greece.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αποστολής του ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκαν και βρίσκονται εν εξελίξει, διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Γίρκι Κάταϊνεν, αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, τον κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, την κα. Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και με τον επικεφαλής εκπρόσωπο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Στην εκδήλωση που ήταν επικεντρωμένη στην ενδυνάμωση της φωνής του ελληνικού τουρισμού με τίτλο “Διαμορφώνοντας το μέλλον του ελληνικού τουρισμού… εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη” και στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ)  για την ανάπτυξη του Ελληνικού προϊόντος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είπε μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός είναι μια μετοχή που όλοι κατέχουμε… Τα χωριά, οι κάτοικοι, όλες οι επιχειρήσεις… Όσο η μετοχή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ανεβαίνει τόσο κερδίζουμε ως χώρα συνολικά…

Σημειώνεται ότι η αφετηρία των δράσεων για την ισχυροποίηση του τουρισμού στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ με τον Επίτροπο, κ. Πιέρ Μοσκοβισί, στα γραφεία του Συνδέσμου, καθώς και την παρουσίαση των εξελίξεων και των προοπτικών του ελληνικού τουρισμού στο σεμινάριο δημοσιογράφων του ECFIN που διοργάνωσε ο κ. Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με απώτερο στόχο την ισχυροποίηση της θέσης του ελληνικού τουρισμού εκεί που χτυπάει η «καρδιά» της Ευρώπης.