Προβλήματα διαπιστώθηκαν όσον αφορά το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ. Συγκεκριμένα υπήρξαν αστοχίες στις διασταυρώσεις των αιτήσεων, τις οποίες διαπιστώνουν οι πολίτες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.
Η ΗΔΙΚΑ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «στο ΚΟΤ Β υπήρξε – εκ παραδρομής – έλεγχος για την αξία της κινητής περιουσίας (αξία οχημάτων νοικοκυριού). Αυτό ήταν λάθος (αφορά μόνο το ΚΟΤ Α) και αφαιρέθηκε. Παρακαλούμε τους αιτούντες που απορρίφθηκαν εξ αιτίας αυτού του κριτηρίου να κάνουν εκ νέου αίτηση. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία δημιουργήσαμε άθελα μας».

Επιπλέον, δεν έχει δοθεί λύση στο ότι όσοι λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και η τελευταία φορά που έκαναν αίτηση είναι πέραν του τελευταίου διμήνου τότε θα πρέπει πριν υποβάλουν αίτηση για Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση της αίτησης για το ΚΕΑ.

Επίσης όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσίευσε το dikaiologitika.gr, στην διασταύρωση των εισοδημάτων προσμετρούνται ακόμη και το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν μέλη των νοικοκυριών.

Βάση των μέχρι τώρα στοιχείων, οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ ξεπέρασαν τις 135.000. Όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΟΤ Α) υπέβαλαν 30.054 αιτήσεις εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οι 19.827, δηλαδή ποσοστό έγκρισης 66.

Από την άλλη πλευρά, όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Μέρισμα (ΚΟΤ Β) υπέβαλαν 104.934 αιτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 46.000 ή 44% επί του συνόλου. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά θα υποβληθούν περισσότερες από 2.000.000 αιτήσεις ενώ ο τελικός αριθμός δικαιούχων θα ανέλθει σε περίπου 1.300.000.