Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της εταιρείας Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική Α.Ε. για το 2018.
Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός της αποδοτικότερης προβολής των δραστηριοτήτων που διαχειρίζεται η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. και περιλαμβάνει δράσεις τουριστικής προβολής σε Ελλάδα και Εξωτερικό αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και ενημέρωσης. Περιλαμβάνονται επίσης δράσεις οι οποίες ακολουθούν τις τάσεις του τουριστικού marketing και είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής και τοπικής πραγματικότητας.

Η ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κι είναι μονομετοχική δημοτική ανώνυμη εταιρεία, με κύριο μέτοχο τον Δήμο Αριστοτέλη, που κατέχει το 100% των μετοχών της. Έδρα της είναι η Ιερισσός και τα γραφεία της βρίσκονται στο Κέντρο Πολιτισμού. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στις 949.600 ευρώ.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εργαλείων και τεχνικών για την προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Β.Α. Χαλκιδικής και των δραστηριοτήτων της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Η σύγχρονη διαφημιστική προσέγγιση για την τουριστική προβολή ενός τόπου και μίας δραστηριότητας υλοποιείται με την δημιουργία «ταυτότητας».

Απαραίτητη είναι η συνέργεια και η συνεπικουρική δράση με το αντίστοιχο πρόγραμμα που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη για την τουριστική προβολή της περιοχής. Πέρα λοιπόν από τα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα του Δήμου Αριστοτέλη, η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. καλείται να υλοποιήσει και τα παρακάτω:-Συμμετοχή σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών

-Δημιουργία ολοκληρωμένου έντυπου και ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού, που θα περιλαμβάνει τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητές της

-Συνεργασία με φορείς και οργανισμούς τουρισμού και με το σύνολο των τοπικών τουριστικών φορέων για την από κοινού υλοποίηση των προωθητικών δράσεων-Δημιουργία νέου site για το camping με δυνατότητα on line κρατήσεων

.-Αναβάθμιση και ανάδειξη της ιστοσελίδας και των social media της ΑΞΤΑΔΑ και προώθησή τους για προσέλκυση νέων επισκεπτών, κυρίως εξωτερικού, με εξειδικευμένα εργαλεία όπως το Search Engine Optimization (SEO), το Google και τα Social Media-Δημιουργία θεματικών spot προβολής των δραστηριοτήτων για την προβολή τους διαδικτυακά

-Δημιουργία ειδικών αναμνηστικών στα οποία θα προβάλλεται το μήνυμα και το λογότυπο της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. αλλά και του προορισμού

– ‘Έλεγχος και συμπλήρωση πινακίδων τοπωνυμιών των σημείων ενδιαφέροντος που βρίσκονται οι δραστηριότητες της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α και βελτίωση της σήμανσης-Δημιουργία κι Αξιοποίηση smartphone application “visitaristotelis” ως εργαλείο επικοινωνίας αλλά και προβολής των δραστηριοτήτων της ΑΞΤΑΔΑ και τη στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποστήριξη αυτή

-Ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Προβολής και Ανάδειξης του Τουριστικού Προϊόντος με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει συνδυασμό μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής πύλης (portal) και ενός διαδικτυακού συστήματος διδιάστατης (2D) και τριδιάστατης (3D) απεικόνισης πληροφοριών

-Προώθηση της αίθουσας 3d σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, συλλόγους, σχολεία, Κ.Α.Π.Η., σε νέες κοινωνικές ομάδες, αλλά και tour operators ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία για την αύξηση της επισκεψιμότητας. Η Επιχείρηση διαθέτει μία από τις λίγες στην Ελλάδα, αίθουσες τρισδιάστατων προβολών, όπου προβάλλονται καθημερινά και κατά τις πρωινές ώρες, αλλά και τις απογευματινές, και Σαββατοκύριακα ταινίες μικρού μήκους και ταινίες 3D. Η ΑΞΤΑΔΑ μάλιστα έχει προχωρήσει σε δίκη της παραγωγή ταινίας με θέμα οδοιπορικό στο Άγιο όρος όπου σε παγκόσμια αποκλειστικότητα προβάλει τρισδιάστατη ταινία γυρισμένη στο Άγιον όρος.

-Συνεργασία με εταιρία – εξωτερικούς συνεργάτες για την ανάληψη μέρους του προγράμματος και υλοποίηση του με στόχο την καλύτερη διεκπεραίωση.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ έχει στην κατοχή της τα παρακάτω περιουσιακά στοιχεία, τα οποία της παραχωρήθηκαν από τον Δήμο για χρήση, αξιοποίηση κι εκμετάλλευση, είτε με ιδίους πόρους, είτε εκμισθώνοντάς τα:

Αίθουσα τρισδιάστατων προβολών Ιερισσού
Αποτέλεσε το πρώτο αμφιθέατρο στερεοσκοπικών προβολών στην Ελλάδα το 2004 κι έκανε την πρώτη ελληνική παραγωγή τρισδιάστατου σλάιντ στην Ελλάδα το 2006.Αυτή τη στιγμή προβάλλει μόνο δικές της παραγωγές, οι οποίες γίνονται με χαμηλό κόστος μιας και υπάρχει ήδη η τεχνογνωσία και ο εξοπλισμός. Η ταινιοθήκη, αυτή την στιγμή, έχει τις εξής ταινίες, τις οποίες και προβάλλει: «Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος», «Θαλασσόκοσμος» (γυρισμένο στο ενυδρείο θαλασσόκοσμος Ηρακλείου Κρήτης), οι «μύθοι του Αισώπου» και οι «Άθλοι του Ηρακλή» που είναι παιδικά κινούμενα σχέδια. Έχει καθημερινές πρωινές προβολές, αλλά και απογευματινές και ανοίγει οποιαδήποτε μέρα και ώρα του χρόνου για γκρουπ κατόπιν συνεννοήσεως.Απευθύνεται σε μεμονωμένους τουρίστες, σχολεία, ΚΑΠΗ, συλλόγους και οργανωμένα γκρουπ. Το εισιτήριο κυμαίνεται από 4-6 ευρώ, ανάλογα την κατηγορία.Συνδυαστικά λειτουργεί στον ίδιο όροφο και ο εκθεσιακός χώρος, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις. Αυτή την στιγμή φιλοξενείται μια δική μας έκθεση φωτογραφίας από το Άγιο Όρος. Την αίθουσα διαχειρίζεται η ΑΞΤΑΔΑ με ιδίους πόρους.

Δημοτικό κάμπινγκ Ιερισσού
Το κάμπινγκ ήταν μια εγκαταλειμμένη έκταση, που λειτουργούσε ως κάμπινγκ τη δεκαετία ΄70 -΄80. Ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2003 και σήμερα διαθέτει 80 θέσεις τροχόσπιτων ενώ έχει και δυνατότητα φιλοξενίας 30 σκηνών. Η χωρητικότητά του σε επισκέπτες έχει φθάσει έως και 500 άτομα σε περίοδο αιχμής. Οι τιμές είναι διαμορφωμένες σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του ΕΟΤ και είναι ελκυστικές. Αυτή την στιγμή έχει πληρότητα 90% και δουλεύει με μόνιμους πελάτες, οι οποίοι είναι χρόνια στο κάμπινγκ και αποτελούν μέρος της τοπικής κοινωνίας. Δε διαθέτει καταστήματα, γιατί η πολιτική του Δήμου δεν είναι να δημιουργήσει ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά να φέρει κόσμο, ο οποίος στην συνέχεια θα ενισχύσει την τοπική αγορά.

Δημοτικό Παρκινγκ Ουρανούπολης
Βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού της Ουρανούπολης και απέναντι από το Γραφείο Διαμονητηρίων για το Άγιο Όρος. Έχει 200 θέσεις στάθμευσης σε χαμηλές τιμές και το καλοκαίρι συνήθως είναι sold out. Έλυσε ένα σοβαρό πρόβλημα με τα οχήματα στην Ουρανούπολη που μέχρι τότε πάρκαραν όπου έβρισκαν και δημιούργησε ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους επισκέπτες του Αγίου όρους, που δεν ήθελαν να αφήνουν στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητά τους για μέρες.

Ταχύπλοο σκάφος Αμμουλιανής
Το ταχύπλοο σκάφος ξεκίνησε την λειτουργία του το 2003. Είναι κλειστού τύπου, με δύο 500αρες perkins μηχανές, μέγιστη ταχύτητα τα 20 ναυτικά μίλια και χωρητικότητας 25 θέσεων. Εξυπηρετεί κοινωνικό σκοπό, μιας και ξεκινάει δρομολόγια από την ώρα που σταματούν τα δρομολογιακά πλοία έως αργά την νύχτα. Ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αμμουλιανής, η οποία, μετά την δύση του ηλίου αποκοβόταν από την στεριά, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των κατοίκων κι επισκεπτών, που δεν διέθεταν 50-100 ευρώ για μια μετακίνηση. Επιπλέον διαθέτει εξοπλισμένο ασθενοφόρο και στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχει σώσει αρκετές ζωές.

Άλσος Αριστοτέλους
Στο πάρκο του Αριστοτέλη, όπου βρισκόταν μόνο ο ανδριάντας, τοποθετήσαμε το 2004 όργανα, τα οποία προμηθευτήκαμε από την Γερμανία και ανατρέχουν στις θεωρίες που διατύπωσε πρώτος ο Αριστοτέλης.Αποτελεί αγαπημένο προορισμό σχολείων και οργανωμένων tour operators. Έχουν εκδοθεί φυλλάδια σε 5 γλώσσες, που εξηγούν τα φαινόμενα που πραγματεύονται στα “Φυσικά” του Αριστοτέλη και από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο υπάρχει πάντα προσωπικό για την ασφάλεια και περιποίηση του χώρου. Η τιμή εισόδου είναι συμβολική, ίσα-ίσα να καλύπτει κάποια από τα λειτουργικά έξοδα, κυρίως μισθοδοσίες προσωπικού.

Ενοικιαζόμενα ακίνητα
Επειδή όλες οι παραπάνω δράσεις δεν μπορούν να καλύψουν το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο κάποια ακίνητα για εκμετάλλευση και τα οποία η ΑΞΤΑΔΑ ενοικιάζει.
Τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί είναι τα εξής:
-Οικία Μήτσιου διατηρητέο κτίσμα του 1850 που λειτουργεί ως παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αρναία,
-Πράσινο χωριό συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων με εστιατόριο και καφετέρια στην Αρναία
-Αναψυκτήριο στην Ολυμπιάδα-Βeach bar στην Ολυμπιάδα
-Εστιατόριο-αναψυκτήριο Ξενία στα Σταγειρα Δίπλα στο Άλσος Αριστοτέλη-Beach bar στην Ιερισσό με βραβευμένη ακτή με γαλάζια σημαία
-Beach bar στην Ιερισσό με βραβευμένη ακτή με γαλάζια σημαία-Beach bar στα νησάκια Δρένια
-Beach bar στo Στρατώνι-Ταβέρνα στην Ιερισσό
-Αναψυκτήριο στο κέντρο της Ιερισσού
-Beach bar στα Νέα Ρόδα
πηγή:tornosnews.gr