Παρακάτω, υπάρχει η ανακοίνωση της διοίκησης του Αστέρα που ενημέρωσε πως αποχωρεί από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.
Μάλιστα, ο Αστέρας είναι ο δεύτερος σύλλογος που αποχωρεί από τις διοργανώσεις της Χαλκιδικής, καθώς την αρχή είχε κάνει πριν λίγο καιρό η Παλλήνη Παλιουρίου από το Νότιο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας.

Η ανακοίνωση του Αστέρα Αγ. Νικολάου

Κύριοι της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής,
Από την έναρξη του πρωταθλήματος γίναμε θεατές ενός θεάτρου παραλόγου ,μιας μεροληπτικής συμπεριφοράς από μέρους σας σε βάρος της ομάδος μας. Αυτή η συμπεριφορά εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους εντός και εκτός των γηπέδων. Συμπεριφορά που προκάλεσε την αγανάκτηση του φίλαθλου κόσμου του Αγίου Νικολάου, με αποκορύφωμα τον αγώνα με την Τρίγλια. Εκεί το ποτήρι ξεχείλισε κύριοι.
Τολμήσατε να καλέσετε σε απολογία , άτομα που όλη η κοινωνία αποδέχεται με πλήρη σεβασμό , άτομα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής. Σε απολογία, ποιοί ΕΣΕΙΣ , ποιους ΕΜΑΣ. Και μόνο αυτό μας υποτιμάει κύριοι. Ήταν τόσο ειδεχθές το έγκλημά μας που καλέσατε ακόμα και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να επιβάλλει την τάξη. Εσείς οι σύννομοι,εσείς οι εξυγιαντές. Βλέπετε εμείς στηρίξαμε τον κ.Βούλγαρη και ήρθε η ώρα να το πληρώσουμε. Ο ρεβανσισμός σε πλήρη εφαρμογή.
Μας τιμωρήσατε και με χρηματικά πρόστιμα. Τόσο εύκολα, τόσο απλά. Έτσι απλά και εύκολα θεωρείτε προφανώς εσείς ότι οι Σύλλογοι συγκεντρώνουν χρήματα ,για να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους και μοιράζετε αλόγιστα πρόστιμα ,αυξάνετε συμμετοχές και έντυπα.
Έτσι λοιπόν , εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον μόνο έντιμο και αξιοπρεπή δρόμο για τον Σύλλογό μας.
Την αποχώρησή μας από το πρωτάθλημα. Δεν θα αφήσουμε έναν ιστορικό Σύλλογό να διασύρεται , έρμαιο στις δικές σας διαθέσεις. Έτσι λοιπόν κύριοι δεν μας διώχνετε εσείς , σας εγκαταλείπουμε εμείς. Όσον αφορά την ομάδα μας , εμείς είμαστε αυτοί που θα περιφρουρήσουμε και θα διασφαλίσουμε την συνέχεια και την συνοχή της.
Ευχαριστούμε θερμά τους φιλάθλους μας, το κόσμο του Αγίου Νικολάου για την στήριξή του .
TO Δ.Σ.