Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν πορίσματα τα οποία ολοκληρώθηκαν από τα υποκαταστήματα του Οργανισμού και εστάλησαν στα κεντρικά προς πληρωμή, ανέφερε στο Agronews ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζαννιάς, συμπληρώνοντας ότι δεν αφορούν τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού στα ροδάκινα, παρά το ότι το μεγαλύτερο ύψος αποζημιώσεων καταβάλλεται στο νομό Πέλλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017.

Με τη πληρωμή αυτή καταβάλλεται το 70% επί του συνολικού ποσού της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο κάθε παραγωγό, για ζημιά στο φυτικό του κεφάλαιο, και το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον κάθε κτηνοτρόφο, για ζημιά στο ζωικό του κεφάλαιο.

Με βάση την κατάταξη των πληρωμών που θα καταβληθούν, το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο νομός Πέλλας όπου καταβάλλονται συνολικά 6.505.230,03 ευρώ, ενώ ακολουθεί ο νομός Λαρίσης με 4.607.660,86.